Najstarija web kamera se gasi nakon 25 godina rada

FogCam, za koju se veruje da je najstarija web kamera na internetu, gasi se do kraja avgusta nakon 25 godina neprestanog rada. Jeff Schwartz i Dan Wong, koji su kameru postavili 1994. godine, najavili su odluku preko Twitter-a, te se zahvalili svima koji su emitovanje pratili svih ovih godina.

Tom prilikom su objasnili da kamera nakon toliko godina veće nema dobar pogled na oblast koju snima, a drugog mesta za postavljanje nema. Iako se kamera gasi, web sajt koji joj je posvećen ostaje, pa će biti dostupan i dalje, kao podsetnik na karijeru jedne stare kamere.

After 25 years, Fogcam is shutting down forever at the end of August. Webdog & Danno thank our viewers and San Francisco State University for their support over the years.

The Internet has changed a lot since 1994, but Fogcam will always have a special place in its history.

— Webdog and Danno (@FogCam) August 18, 2019

Fog Cam je nadživela sve kamere koje su postavljene pre nje, pa je preživela i rani uspon interneta, te dobijala nove dimenzije kako su je novi korisnici otkrivali preko društvenih mreža. Svoj životni vek počela je kao studentski projekat, te je narednih decenija nastavila da snima deo studentskog kampusa Univerziteta u San Francisku, a sada odlazi u istoriju, među druge kamere sa početka internet ere.

Izvor: The Verge

Original Article