Najplaćeniji Jutjuberi: Sedmogodišnji dečak zaradio 22 miliona dolara

Sedmogodišnji dečak koji ocenjuje dečje igračke zaradio je 2018. na YouTube 22 miliona dolara, najviše od svih “jutjubera”, piše BBC.

Časopis “Forbs” objavio je da je mali Rajan s kanala “Ryan Toys Review” premašio Džejka Pola za 500.000 dolara.

Video-snimke objavljuje gotovo svaki dan, a onaj u kojem reklamira veliko plavo jaje ima 1,7 miliona pregleda.

Na trećem mestu je kanal “The Dude Perfect” sa zaradom od 20 miliona dolara, prenosi Forbs.

Kada ga je novinar ABC-a upitao zašto deca vole njegove video-spotove, Rajan je odgovorio: “Jer sam zabavan i smešan.”

Otkako su kanal u martu 2015. otvorili njegovi roditelji, Rajanovi video-snimci pregledani su gotovo 26 miliona puta, a prati ga 17,3 miliona ljudi.

U “Forbsu” kažu da samo jedan od 22 miliona dolara dolazi od oglasa koji se prikazuju pre video-materijala, dok su ostali zarađeni od sponzorisanih postova.

“Walmart” je u avgustu počeo da prodaje liniju ekskluzivnih igračaka i odeće “Rajanov svet”, pa bi ti prihodi trebalo iduće godine znatno da povećaju dečakovu zaradu.

Budući da je još maloletan, 15 odsto njegovih prihoda ide na bankovni račun kojim će raspolagati kada postane punoletan.

Njegova sestra bliznakinja takođe se pojavljuje u nekim video-spotovima na povezanom kanalu “Ryan’s Family Review” na Youtubeu.

Danijel Midlton, igrač video-igrice “Minecraft”, koji je predvodio listu 2017. sa 16,5 miliona dolara, pao je na 4. mesto.

Dok je Džejk Pol napredovao sa šestog na drugo mesto, njegov brat Logan pao je na Forbsovoj listi na 10. poziciju s 14,5 miliona dolara, što je ipak tri miliona više nego 2017.

Izvor: Hina, BBC, B92
Foto: PrintScreen

Original Article