Najnoviji video za The Last of Us 2 govori o gejmpleju

Taktika studija Naughty Dog je da igrače blagovremeno pripremi na dolazak The Last of Us 2, zakazan za jun, i to čini kroz seriju videa posvećenih raznim aspektima igre.

Nedavni video se bavio pričom, naravno bez spojlera, a sada je pažnja usmerena ka gejmplej komponenti. U videu su prikazani elementi kretanja i odabira opcija tokom igranja, kao i njihov uticaj na šanse za preživljavanje protagonistkinje Eli.

Novina u odnosu na prvi deo je opcija za skakanje tokom borbe, što čini borbe aktivnijim sa više opcija, a tokom okršaja ima mogućnosti za izbegavanja nečijeg udarca ili čak kontranapada.

Mogućnost prelaska u ležeći položaj je takođe prisutna, i u toj poziciji opcija za kraftovanje i upotrebu oružja ostaje dostupna, tako da postoji prilika da se od neprijatelja sakrije ispod vozila ili u nekom prolazu, ili da se isti iznenadi napadom. Prone pozicija će dati šansu igračima da zađu u neke regije do kojih se drugačije ne može stići, a Naughty Dog je i sam naglasio da igrači zbog otvorenog dizajna mogu propustiti neke stvari.

Više detalja ćete pronaći u videu ispod, a naredno izdanje serijala koji proučava The Last of Us 2 stiže 27. maja.

The post Najnoviji video za The Last of Us 2 govori o gejmpleju appeared first on PLAY!.

Original Article