Najnoviji talas otkaza u Soniju potvrđuje da digitalni mediji preuzimaju kontrolu

0
32
najnoviji-talas-otkaza-u-soniju-potvrdjuje-da-digitalni-mediji-preuzimaju-kontrolu

Digitalni mediji su već duže vreme u globalnom pohodu. Bila reč o igrama, filmovima ili televiziji, većina medija se danas konzumira digitalno. Ova promena je trajala duže u industriji video igara, ali svejedno postoje znaci koji ukazuju na smrt fizičkih medija.

Prema najnovijim razvoju situacije, Sony se možda sprema da se u potpunosti odmakne od fizičkih medija. Nakon serije otpuštanja u jednom od važnih odeljenja, izveštaj navodi da ће Sony postepeno prestati da proizvodi optičke medije za skladištenje.

Kako je objavio Mainichi, Sony je otpustio 250 radnika iz sektora medija za snimanje. Iako o tome nije otkriveno puno toga, izveštaj okrivljuje za to padajuću tražnju za fizičkim medijima.

Takođe se ističe da Sony planira da prekine proizvodnju formata za skladištenje poput Blu-Ray diskova. Zanimljivo je da je ovo isti standard koji se koristi za sve PS5 igre.

Pošto se Sony u celini odmiče od Blu-Ray diskova, efekti ove odluke možda će se uskoro osetiti u oblasti video igara. PS5 se već isporučuje sa modelom samo za digitalno preuzimanje, što ističe fokus PlayStationa na digitalno tržište.

Nakon pandemije, koncept digitalnog vlasništva je u porastu, a fizički mediji polako nestaju u industriji video igara. Xbox je to već shvatio, fokusirajući se uglavnom na pretplate, igranje u oblaku i slično.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More