Najava Madden NFL 21 odložena u znak podrške protestima u Sjedinjenim Državama

U Sjedinjenim Američkim Državama epidemija korona virusa sa najvećim brojem zaraženih i najvišom stopom smrtnosti u svetu nije jedini problem. Trenutno su u jeku masovni protesti koji počinju da liče na građanski rat u Mineapolisu zbog ubistva mladog afroamerikanca od strane policije.

Policajac kriv za ubistvo mladića je već uhapšen i osuđen za zloupotrebu poslovne dužnosti i trećestepenog ubistva, ali protesti i neredi ne prestaju. Ovaj glas naroda se daleko čuje iako mnogi umesto prave pobune koriste priliku za uništavanjem i pljačkanjem prodavnica, pa se tako podršci priključuje i Electronic Arts koji je odložio predstavljanje Madden NFL igre za sezonu 2020/2021.

U zvaničnoj objavi odlaganja navedeno je da EA hrabro stoji uz pogođenu zajednicu i da je ovo vreme u kojem se ne može razgovarati o igrama. već će za to biti nekog drugog puta, kako bi se sada svi fokusirali na borbu za promenu.

Mnogi drugi izdavači su se priključili podršci protesta i Black Lives Matter organizaciji, što je dobro videti, ali ne daje nikakve konkretne rezultate, već više izgleda kao sakupljanje jeftinih poena.

An official statement from EA SPORTS pic.twitter.com/MKdgJjvKJB

— Madden NFL 20 (@EAMaddenNFL) May 31, 2020

The post Najava Madden NFL 21 odložena u znak podrške protestima u Sjedinjenim Državama appeared first on PLAY!.

Original Article