Na jedan Xbox One prodate čak 2 PS4 konzole – potvrđena odlična prodaja za prošlu generaciju Sony konzola

0
56

Microsoft je trenutno u procesu odobravanja masovne kupovine Activision Blizzarda od strane vlada širom sveta. Iako većina zemalja javno ne objavljuje dokumente uključene u ove istrage, stvari funkcionišu malo drugačije u Brazilu, što nam je dalo odličan pogled iza zavese. Najnoviji dokumenti otkrivaju koliko je PS4 nadmašio Xbox One poslednju generaciju.

U svom zvaničnom mišljenju o kupovini, Sony je podelio nekoliko zabrinutosti, napominjući da je Call of Duty moćan IP za konzolnu platformu, i dodajući da Microsoftov posao sa pretplatom na igre brzo dominira tržištem. Microsoft je odgovorio na ovo ističući da je sam Sony platio da igre ne koriste Xbox Game Pass u prošlosti.

Pored ovoga, drugi dokument pokazuje da Microsoft argumentuje svoju poziciju na širem tržištu igara. Kako je objavio GameLuster, jedan od dokumenata uključuje procene prodaje Microsoft konzole, pokazujući da je PlayStation 4 na kraju nadmašio Xbox One u odnosu 2:1.

Dokumentacija takođe potvrđuje nešto što znamo već duže vreme – budućnost Xbox-a je Game Pass. Microsoft je prešao sa fokusa na prodaju uređaja i sada želi da se takmiči na tržištu kroz usluge, kao što je Game Pass. U međuvremenu, Sony je i dalje veoma fokusiran na prodaju hardvera. Čini se da je implikacija da se obe kompanije takmiče na različite načine, tako da Microsoft ne veruje da će rast Game Pass-a naštetiti prodaji PlayStation-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Na jedan Xbox One prodate čak 2 PS4 konzole – potvrđena odlična prodaja za prošlu generaciju Sony konzola appeared first on PLAY!.

Original Article