Na Algebri rekordan broj stranih studenata

0
197

Na početku nove akademske godine, koja je na Visokom učilištu Algebra obilježena uvodnim predavanjima za sve studente, Algebra se može pohvaliti kako, unatoč i dalje pandemijskim okolnostima koje obilježavaju otežana putovanja, loša prometna povezanost kao i teže donošenje odluka o studiju daleko od doma, na preddiplomskim studijima iz područja primijenjenog računarstva, multimedijskog računarstva, digitalnog marketinga i dizajna trenutačno ima 50 studenata iz ukupno 23 zemlje.

Trenutačno su na Visoko učilište Algebra tako upisani studenti iz Austrije, Bangladeša, Belgije, Brazila, Kanade, Francuske, Maroka, Njemačke, Indije, Irana, Italije, Kolumbije, Kosova, Nepala, Nigerije, Sjeverne Makedonije, Portugala, Koreje, Slovenije, Španjolske, Turske, Ukrajine i Sjedinjenih Američkih Država.

Nakon što je, početkom godine, također pedesetak studenata iz inozemstva došlo na svoje diplomske studije ili dio studija u Algebru u sklopu raznih projekata međunarodne suradnje s drugim sveučilištima i veleučilištima, ovako velik broj studenata iz inozemstva na preddiplomskim programima nastavak je inicijative za širom internacionalizacijom studija i predstavlja uspjeh velikih napora i aktivnosti na ovom polju.

Visoko učilište Algebra stavlja snažan fokus na privlačenje međunarodnih studenata, želeći učiniti Hrvatsku mnogo atraktivnijom zemljom za studij i rad. Dosadašnja statistika pokazuje kako tek nešto više od 3.000 inozemnih studenata za svoje mjesto studija bira Hrvatsku, po čemu Hrvatska značajno zaostaje u odnosu na druge obrazovne destinacije u Europi.

Ukupno gledano, Visoko učilište Algebra ove godine upisalo je više od 410 novih studenata i time je ostvaren rast od 11 posto u odnosu na prošlu akademsku godinu. Najviše je upisanih novih studenata na preddiplomskom studiju digitalnog marketinga na koji je upisano čak 40 posto više brucoša nego lani; ukupni broj upisanih studenata čini ga trenutačno najtraženijim studijem u Algebri, a nakon njega odmah slijedi programsko inženjerstvo.

I ostali su studijski programi, poput sistemskog inženjerstva i studija 3D dizajna, ostvarili relativni rast od 57, odnosno 23 posto. Trenutno je na preddiplomskim i diplomskim studijima upisano više od 1.500 studenata.

Original Article