MyKings botnet mreža zarađuje uprkos svemu

0
219

MyKings mreža botova (poznata i kao Smominru ili DarkCloud) zarađuje velike sume i nakon pet godina od kada se prvi put pojavila. I dalje se uspešno širi, a zaradu meri u kriptovalutama.

PCPress.rs Image

U pitanju je jedna od najviše analiziranih mreža botova u novijoj istoriji, a bezbednosnim ekspertima je zanimljiva zbog širokog raspona u prirodi napada. Tako je privukla pažnju stručnjaka iz Avast Threat Labs, koji su od početka 2020. godine prikupili čak 6.700 primera napada.

MyKings pored velikog broja funkcija raspolaže i brojnim adresama za digitalne novčanike, a sume u nekima od njih su prilično visoke. Procenjuje se da su napadači do sada zaradili preko 24 miliona dolara, ali se ističe da iznos može biti i veći, budući da mreža koristi više od dvadeset različitih kriptovaluta. Napadi su raznovrsni, a najnoviji pogađaju korisnike platforme Steam – napadači od igrača otimaju predmete koje kupuje u igri, te manipulišu transakcijama tokom plaćanja.

PCPress.rs Image

Mreža MyKings tako i dalje napreduje, živi u divljini, te se uspešno skriva od bezbednosnih eksperata i organa reda na internetu.

Izvor: Bleeping Computer

The post MyKings botnet mreža zarađuje uprkos svemu first appeared on PC Press.Original Article