MWC uživo: Sony više ne liči na sebe (video)

Kompanija Sony je tokom ovogodišnjeg MWC-a prestavila dva nova premijum telefona – Xperia XZ2 i Xperia XZ2 Compact. Sonijeve telefone je godinama krasio prepoznatljiv dizajn i kompanija je forsirala neku svoju ideju, a sa novim modelima Sony je pokušao da unese svežinu i inovacije u svoj brend telefona. Sudeći prema prvim impresijama, a i prema našem mišljenju, Sony se nije najbolje snašao u ovom prelazu i kompanija je praktično izgubila sopstveni identitet sa novim Xperia XZ2 telefonima.

Treba istaći da su Xperia XZ2 i Xperia XZ2 Compact na polju hardvera odlični telefoni, posebno kada je u pitanju kvalitet displeja, najnoviji Snapdragon 845 čipset i naravno – kamere, koje su uvek odraz kvaliteta kada je Sony u pitanju. Međutim, prema našem mišljenju, Sony je napravio nekoliko dizajnerskih promašaja, koji se verovatno neće svideti mnogim korisnicima. Tu je sada zaobljeni dizajn, sa “glossy” završnicom. Senzor otiska prsta je premešten na poleđinu što je praktično kopiranje onoga što radi konkurencija, a pored ovoga, Sony se odlučio za odbacivanje 3.5mm priključka.

Na kraju, ostaje da se vidi kako će tržište reagovati na nove Sony telefone. Xperia XZ2 i Xperia XZ2 Compact su odlični i sposobni uređaji, ali da li će dizajnerske izmene i gubljenje identiteta uticati na to da dosadašnji fanovi odbace Sony, saznaćemo već od aprila, kada će se novi telefoni naći na tržištu.

Sve vesti sa ovogodišnjeg MWC 2018 sajma možete pratiti na Benchmark sajtu, kao i na našim stranicama na društvenim mrežama. Obavezno se pretplatite i na Benchmark YouTube kanal, spremamo zanimljive izveštaje i video priloge iz Barselone.

Izvor: Benchmark

Odlican naziv videa na YT, pogadja sustinu.
Cisto sumnjam da su gospodi iz Sony-a promakli sjajni fan renderi 2018 modela zasnovani na dizajnu XZ1/XZP ali sa manjim bezelima. Ocigledno su resili da kopiraju ostala, bezlicna resenja samo mi nije jasno kako ih niko nije obavestio da htc U11, bez obzira koliko objektivno bio odlican, nije doziveo veci uspeh dobrim delom i zbog dizajna i izbacivanja 3.5mm dzeka.

Article source: https://www.benchmark.rs/vesti/mwc_uzivo_sony_vise_ne_lici_na_sebe_video-75147