Musk više neće prodavati Tesline akcije

0
54
musk-vise-nece-prodavati-tesline-akcije

Top50


PCPress.rs Image

Akcije kompanije Tesla Inc su dostigle novi dvogodišnji najniži nivo u nestabilnom trgovanju, pošto obećanje glavnog šefa Elona Muska da neće prodati svoje akcije u kompaniji za proizvodnju električnih automobila najmanje dve godine nije umirilo investitore.

PCPress.rs Image

Musk je od kraja prošle godine predao akcije najvrednijeg proizvođača automobila na svetu u vrednosti od 40 milijardi dolara, sa prodajom akcija u vrednosti od 15 milijardi dolara nakon što je dao slična obećanja u aprilu, delom za finansiranje kupovine Twittera.

„Ako Musk proda još milijardu ili više dolara akcija u bliskoj budućnosti, a to izvrši pritisak na smanjenje cene Teslinih akcija, investitori bi mogli imati pristojan zahtev za prevaru sa hartijama od vrednosti“, rekao je Howard Fischer, bivša američka Komisija za hartije od vrednosti ( SEC) advokat i partner u advokatskoj kancelariji Moses & Singer.

Pravila SEC-a zahtevaju da javna preduzeća i njihovi rukovodioci otkriju tačne informacije koje mogu biti materijalne za investitore kroz kanale koje investitori znaju da prate. Obično ne precizira kako kompanije to treba da urade

Akcije su poslednji put pale za 0,6% u petak nakon što su pale za čak 3,5% ranije na najniži nivo od septembra 2020.

Musk je imao istoriju problema sa SEC

Musk se suočio sa gnevom regulatora zbog tvitova o svom planu da Teslu preuzme u privatno vlasništvo 2018. i bio je primoran da se povuče sa mesta predsednika kompanije, imenuje dodatne direktore i plati 40 miliona dolara kazne. SEC je takođe zahtevao da se uspostave kontrole kako bi se nadgledale Maskove komunikacije.

Akcije Tesle imaju kratki interes od oko 3,1% float akcija, što je povećanje od 33% od početka četvrtog kvartala, prema S3 Partners.

Izvor: Reuters

eFakture


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.