Musk: Novi jeftini modeli stižu 2025. godine

0
67
musk:-novi-jeftini-modeli-stizu-2025.-godine

“Praktično ćemo spavati pored proizvodne linije” kako bismo proizveli nove modele, rekao je Musk.

PCPress.rs ImagePCPress.rs Image

“Prognozu za proizvodnju treba posmatrati sa oprezom”

Međutim, Musk je upozorio deoničare na “značajno niži” rast prodaje za 2024. godinu, budući da opada talas prodaje Modela 3 i Modela Y. Kompanija predviđa drugi talas prodaje koji će početi dolaskom novih generacija vozila 2025. godine.

Musk je takođe govorio o napretku Teslinog sistema potpuno autonomne vožnje (FSD), napominjući da bi “kompanije koje se bave automobilima trebalo da traže dozvole za FSD”. On je dodao da će razlozi “postati očigledni verovatno ove godine”.

Musk je ranije iznosio slične optimističke prognoze za FSD, mada se on i dalje nalazi na nivou sposobnosti 2. U međuvremenu, rivalska kompanija Mercedes-Benz nedavno je dobila odobrenje nivoa 3 u SAD-u.

Kako je i sam priznao, prognoza proizvodnje “trebalo bi da se uzme sa rezervom, jer sam često optimista u vezi s vremenom.” Bio sam tačan kada sam rekao da će Model 3 pojaviti 2017. godine. Međutim, prevario sam se u vezi sa cenom od 35.000 dolara.

Model se pojavio po ceni nešto malo manjoj od 50.000 dolara a Tesla je samo kratko prodavala model po ceni od 35.000 dolara. Ako se ta istorija ponovi, modeli nove generacije će stići na vreme, ali će možda trebati neko vreme da im cena padne.

Izvor: Engadget

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.