Musk će ipak graditi vlastiti HyperLoop vlak

0
79

Elon Musk je još 2013. godine predstavio ideju vlaka koji se kreće na elektromagnetski pogon u cijevima pod niskim pritiskom brzinom od 1.287 km/h. Ubrzo nakon toga je objavio i detaljne planove novog putničkog prijevoznog sredstva koje je nazvao HyperLoop, no ujedno je rekao da nema namjeru ući u njegov razvoj pa je taj projekt prepustio drugim tvrtkama poput HyperLoop Transport Tehnologiesa i Virgin HyperLoopa koje su već izradile nekoliko testnih dionica i objavile planove o izgradnji čitavih mreža širom svijeta.

Prije 5 godina, Musk se predomislio i njegova tvrtka The Boring Company je najavila gradnju HyperLoopa koji će povezivati New York i Washington, no od tada više nismo čuli ništa o razvoju projekta.

Sada je Musk na Twitteru objavio post u kojem kaže da će Boring Co u predstojećim godinama pokušati izgraditi funkcionalni HyperLoop koji će omogućiti najbrži mogući prijevoz između dva grada na udaljenosti do 2000 milja i u šali dodao kako je za duža putovanja brži jedino Starship.

Musk je 2016. godine pokrenuo tvrtku The Boring Company s idejom učinkovitog i brzog kopanja tunela za automobile i vlakove velikih brzina, a nedavno je objavio da je dovršio izradu Prufrock-3 stroja koji navodno ima mogućnost kopanja 10 kilometara tunela dnevno.

Nadamo se da ćemo uskoro čuti i nešto konkretno vezano uz Muskove HyperLoop planove.

Original Article