Mozilla uvodi AI funkcije u Firefox sa eksperimentalnim Chatbot integracijama

0
36
mozilla-uvodi-ai-funkcije-u-firefox-sa-eksperimentalnim-chatbot-integracijama

PCPress.rs Image

Kao i drugi proizvođači pretraživača, Mozilla nastoji da donese više AI funkcija u Firefox. Najnoviji napor organizacije je eksperimentalna funkcija za Nightly verziju pretraživača. Počevši od ove nedelje, moći ćete da dodate ChatGPT, Google Gemini, HuggingChat ili Le Chat Mistral u bočnu traku. Označite neki tekst na webu i možete desnim klikom zatražiti od vašeg omiljenog chatbota da sažme informacije, pojednostavi jezik ili testira vaše pamćenje i znanje o odlomku.

PCPress.rs Image

Eksperimentalna funkcija i način aktivacije

Mozilla navodi da je korišćenje chatbota potpuno opcionalno i da nijedan od njih nije integrisan u osnovne funkcije Firefoxa. Ako želite da isprobate neku od ovih opcija u Firefoxu, biće vam potrebna eksperimentalna Nightly verzija pretraživača (napomena: Mozilla opisuje ovu verziju kao “nestabilnu platformu za testiranje i razvoj,” pa budite oprezni). Idite na Settings > Nightly Experiments i uključite opciju AI Chatbot Integration, zatim izaberite chatbot.

Da biste trajno dodali chatbot u svoju bočnu traku, izaberite Customize toolbar nakon desnog klika na alatnoj traci. Nakon toga, prevucite ikonu bočne trake na alatnu traku.

Ciljevi i budući planovi

Mozilla ovu funkciju predstavlja kao način da isprobate chatbote i vidite koji vam najbolje odgovara (ili da saznate da li uopšte želite da koristite neki). “Svi ovi modeli se još uvek razvijaju i unapređuju,” navedeno je u blog postu organizacije. “Nijedan nije savršen, i svaki je dobar u nekim stvarima, a ne u drugima.” Mozilla je dodala da će usavršavati iskustvo sa chatbotom pre nego što ga donese na beta i release verzije Firefoxa.

Organizacija sledi primer nekoliko drugih proizvođača pretraživača u integraciji chatbota u svoje proizvode. Naravno, Microsoft i Google su već doneli Copilot i Gemini u Edge i Chrome, respektivno. I Opera i DuckDuckGo su takođe ušli u ove vode.

Izvor: Engadget

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.