Moving Out

0
200

Obično, kada pišemo recenziju, u uvodu volimo da ostavimo seme sumnje. Međutim, naše vreme provedeno igrajući Moving Out bilo je među najzabavnijim, najgluplјim i najobičnijim zabavnim iskustvima koje smo godinama imali sa video igrom. Dakle, dopustite nam da pređemo na stvar: ako vi i vaša porodica tražite ko-op zajedničku zabavu za zajedničko uživanje, onda nedvosmisleno, bez ustručavanja, trebali biste da kupite Moving Out. Odmah. Samo to učinite.

Još uvek ste ovde? Valјda bi trebalo da vam obezbedimo još neko opravdanje. Moving Out vas baca i do još tri igrača kao tehničare za aranžiranje nameštaja i preselјenje – ili ukratko (FART). Vaša misija je jednostavno da uklonite sav nameštaj – a ponekad i životinje – iz nečijeg doma i zgurate ga u zadnji deo kombija. Učinite to dovolјno brzo i zaslužićete medalјu. Učinite to dovolјno blesavo i prikupićete žetone koji otklјučavaju bonus nivoe da biste se igrali u arkadi. Postoje neke paralele na površini sa ko-op šeneniganima Overcooked-a! (što je najmanje važno to što dele izdavača), ali Moving Out ima njegov sopstveni stil i različite izazove koje treba prevazići.

Premeštanje nameštaja je, začudo, neverovatno katarzično iskustvo. Ako i vi, poput nas, imate dodir OCD-a i pomalo ste čistunac, tada ćete i vi uživati u udruživanju kako biste vukli krevet kroz virtuelnu kuću, obarali vaze, probijali se kroz zidove i pokrivali pod blatnjavim tragovima dok se krećete. S obzirom na to da je Moving Out baziran na fizici puzzler, vaša kohorta će izazvati puni haos dok pokušavate da prevučete sofu u nešto drugačijim pravcima.

Ne možete da je provučete kroz ta ulazna vrata? Samo je prebacite kroz prozor. Nema kazne za strašnu štetu koju ćete prouzrokovati, zaista dizajn svakog nivoa to ohrabruje. Vaša jedina nadležnost je da prebacite taj prokleti nameštaj na zadnji deo vašeg kombija, krhki predmeti i kućni lјubimci nek su prokleti.

Moving OutSrećom po vas, užurbani grad Packmore pun je posla za F.A.R.T.-ove poput vas. Vozićete vaš kombi za isporuku po gradu na putu da pronađete sledeći nivo, ali čak i ovaj ekran koji potencijalno odbacuje mapu postaje vruća zona zabave i mučenja. Naša četvorogodišnjakinja oduševlјena je vožnjom ovog neuništivog kombija. Automobili, znakovi i poštanski sandučići bivaju slomljeni i lete spiralno u vidu crtanih krhotina – to je kao da gravitacija zaista nije tako velika stvar. Jednom kada ste u nivou naći ćete malu, samo-zatvorenu lokaciju koja je često sjajno dizajnirana. Možete da prođete kroz nivo sa malo razmišlјanja ili, ako ste kompletista, moraćete da orkestrirate neki čvrsti timski rad da biste odredili novo vreme uklanjanja.

Nivoi mogu čak biti višeslojni i to pojačava zagonetnu stranu iselјavanja. Jedna brvnara vezana za sneg zahteva da lansirate nameštaj niz ledene padine da biste iskoristili najbolјe vreme, dok nivo ludila za farme zahteva da blokirate svinje, ovce i jaku junicu u zadnji deo dostavnog vozila tako da brzo napravite zid od sena. Ono što smo voleli kod Moving Out, je ovaj dodatni izazov koji može potpuno da se zanemari, u zavisnosti od veštine igrača. Izazov je tu ako ga želite, ali ako bi vaš tim radije trčao unaokolo, skakao kroz prozore, bacao kornjače i pljeskali jedni druge, onda je i to sasvim u redu.

Moving OutZaista su programeri DevM Games i SMG Studio za oba stila igre vodili vrlo izdašan „Assist Mod“. Ovde možete da postavite poteškoće u igrama kako bi ona bila savršen izazov za svakog igrača među prijatelјima ili porodicom, bez obzira na njihov nivo veština. Vremena završetka mogu da se produže, a mehanika igranja može da se pojednostavi, čak možete da preskočite nivoe koji blokiraju vaš napredak. To je veoma promišlјen detalj u igri punoj njih.
Određeni objekti zahtevaju dva ili više igrača da se udruže kako bi ih pomerali zajedno, ali ako se igrate sa mlađim igračem, ova postavka takođe može da se promeni. Možete da se fokusirate na pomeranje nameštaja dok oni mogu da uđu i izađu kad žele. Možda će želeti malo da pomognu pre nego što pronađu male tajne na svakom nivou; od postizanja ciljeva do gađanja obruča, ima puno toga da se uradi.

Imate li problema? Pa, ako ste željni igranja jednog igrača ili online iskustva, onda Moving Out nije igra koju tražite. Ovo je samo kauč ko-op, ali po našem mišlјenju, sve je to bolјe za njegovu viziju. Bilo je i nekoliko problema sa kojima smo se mi i naš partner susreli, na primer kada je neki predmet nameštaja jednom nestao sredinom tranzita, da bi se ponovo pojavio na prvobitnoj lokaciji; bilo je čudno, ali prevladali smo. Tada je došlo vreme da se kauč toliko zaglavi u vratima da uopšte nismo mogli da ga pomerimo – naše hitno i bombastično vikanje „OKRENI SE! OKRENI SE! ‘ nije učinio ništa da iskoristi situaciju – prisilјavajući nas na restart. Bilo je i drugih prilika u kojima se fizika loše ponašala, avatari su se zaglavili u nameštaju, frižideri zalepili za zidove, takve stvari. Ako ništa drugo, ovi propusti učinile su iskustvo još smešnijim.

Moving Out je smešna, smešna igra. Ovde direktno ne referiramo na skriptu, mada je i to smešno, više na način na koji sloboda mehanike igre omogućava da i sami igrači budu smešni. Smeh našeg sina bio je neprekidan tokom jednog nivoa, jer je shvatio da može da zalupi vrata roditelju u lice i da će ona potom odskočiti u njega, šalјući nas obojicu da se prostremo po patosu. Tada smo shvatili da ćemo se i non-stop smejati.

Dobro:

  • Smešno dobra zabava
  • Pristupačna i prijatna za sve uzraste i nivoe veština
  • Solidan izazov za one koji to žele
  • Nasmejaće celu porodicu

Loše:

  • Neke manji problemi sa fizikom

Moving Out was last modified: 30 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Moving Out appeared first on ITNetwork.

Original Article