Motor koji možete spojiti na svaki SUP ili kajak

0
78

Startup iz Portlanda osnovan od entuzijasta vodenih sportova, razvio je HydroJet pogon, koji bismo mogli nazvati električnim mlaznim motorom koji se može spojiti na standardne supove, daske za surfanje i kajake.

Drugim riječima, ako vas veslanje u nekom trenutku prestane oduševljavati, sada ćete si moći pružiti mlazni pogon, koji se može spojiti na brojna plovila koja nisu zamišljena za motorni pogon.

Uređaj težine od 15 kg uključuje jedan vodeno hlađeni električni mlazni motor. Trenutna verzija HydroJeta pričvršćena je za stražnji dio plovila, a zatim se njime upravlja bežičnim daljinskim upravljačem. HydropJet vam može ubrzati kajak ili dasku do 27 km/h. a jedno punjenje izmjenjive litij-ionske baterije od 44.000 mAh dovoljno za do 80 minuta rada, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Daljinski je IP68 vodootporan, što znači da se može uroniti do 1,5 m dubine na 30 minuta. Ako korisnik padne s daske u vodu, HydroJet će se zaustaviti čim palac otpusti prekidač gasa na daljinskom upravljaču, a upravljanje se vrši premještanjem tjelesne težine i/ili korištenjem vesla.

Ako vas zanima, HydroJet je trenutno u crowdfunding kampanji na Kickstarteru, a ako uspješno skupi 60.000 dolara i krene u serijsku proizvodnju, moći ćete ga kupiti za 1.000 dolara preko Kickstartera, ili 1.300 dolara kada stigne u redovnu prodaju, a isporuke bi trebale krenuti u rujnu ove godine.

Original Article