MotoGP 21

0
232

Mnogi lјubitelјi moto trkačkih igara odahnuće sada kada se sport ponovo otvorio za 2021. godinu. Možda se više nego bilo koje druge godine oseća kao dug zimski period sa samo reli vožnjom za kompaniju, ali sa MotoGP-om i Formula 1 koji su se sada vratili i funkcionišu, vreme je da se uzbuđenje ponovo pokrene. Vreme je i za zvanične video igre da se pojave, uklјučujući Milestone-ov najnoviji MotoGP naslov, MotoGP 21.

Milestone ima mnoštvo trkačkih franšiza na dva točka, uklјučujući RIDE i zvanične MXGP video igre. Međutim, s obzirom na status MotoGP-a kao možda vrhunske klase drumskih trka za motore, tokom godina je puno pažnje bilo uprto u zvanična izdanja studija. MotoGP 21 je najnoviji u ovoj liniji, pružajući sveobuhvatan pregled MotoGP sezone 2021 za lјubitelјe ovog sporta.

Najuočlјivije pobolјšanje u odnosu na prethodnu generaciju konzole je vreme učitavanja. MotoGP 21 brže uklјučuje igrača u akciju, na čemu će trkači bez sumnje biti zahvalni s obzirom na to koliko su neka vremena učitavanja bila spora prema kraju poslednje generacije. Što se tiče ostalih novih pobolјšanja konzole, vlasnici PS5 će ponovo primetiti solidnu upotrebu haptičnih povratnih informacija i adaptivnih okidača na DualSense kontroleru, s tim što je trkački žanr jedan od retkih koji je zaista uspeo da maksimalno iskoristi DualSense.

Ažuriranja MotoGP 21 u odnosu na prethodne igre nisu svedena na novi hardver, čak iako igra izgleda lepše i radi glatko. Umesto toga, Milestone je takođe uložio mnogo truda u proširivanje kako se naslov igra, čak i neka manja pobolјšanja koja su dodala puno ukupnom užitku igrača, posebno za hardcore fanove. Jedan od takvih primera je davanje mogućnost igraču da isklјuči automatsko ponovno pokretanje, primoravajući ih da ustanu i trče natrag do njihovog motocikla nakon proklizavanja, što svaku grešku čini izuzetno skupom.

MotoGP 21Upravo ovaj naglasak na većem realizmu zaista deluje na MotoGP 21. Nekoliko delova pobolјšava sveukupno iskustvo za lјubitelјe serijala, kao što je po prvi put uklјučivanje kazne za dugi krug, dodajući dubinu kaznenom sistemu za igrače koji to žele. Dodaje različitost igračkom iskustvu, omogućavajući korisnicima da definišu njihov stil igre, posebno sa mnogo robusnijim sistemom za habanje guma i temperaturu kočnica.

GamePlaySve se to skupa formira u fantastičnom Career Mod-u za jednog igrača. Korisnik može da odabere da počne u MotoGP, Moto 2 ili Moto 3, sa puno izbora upravlјanja timom, u pogledu mogućnosti inženjeringa i obuke. Ako igrač nije dugogodišnji strateg, može da se dobro zapetlјa, posebno na nižim poteškoćama, a ovo opet pokazuje svestranost igre u celini; uostalom, posvećeni mogu čak i da razviju njihov vlastiti juniorski tim ako tako odluče, mada to nije baš toliko uzbudlјivo kao My Team mod u F1 2021, što je verovatno njegova najočiglednija tačka poređenja.

MotoGP 21Sve ovo bi bilo sporno ako same trke ne bi bile prijatne, i uopšte MotoGP 21 uspeva da se posebno pamti. Novi igrači će se možda malo mučiti sa naglaskom na razumevanju rasporeda staza i zona kočenja, jer je čak i manje privlačna za povremene igrače od onih poput WRC 9 ili RIDE 4, ali veterani neće imati problema sa ovim pristupom. Jednom kada igrač shvati staze, biće zadovolјstvo igrati, a do tog trenutka i dalјe mogu da se zabavlјaju sa Ragdoll fizikom kada proklizaju.

Ipak nije savršeno. Kao što je pomenuto, još malo koraka ka tome da igra bude pristupačna za novopridošle moglo bi da bude koristno, posebno s obzirom na to da ovde postoji pravi dragulј trkačke igre. U međuvremenu, u svoj njegovoj dubini, aspekt razvoja tima ponekad može da se oseća pomalo krut, posebno u poređenju sa fleksibilnijim ili dinamičnijim pristupima u naslovima poput gore pomenutog F1 2021 ili WRC 9 . Kao takav, nekima može da se učini malo suvim, posebno s obzirom na to da će novom igraču trebati vremena da uđe u ritam stvarne trke.

Sve u svemu, MotoGP 21 je jasan iskorak od prošlogodišnjeg naslova u franšizi. Naslov dobro koristi novi hardver koji je dostupan, dok istovremeno proširuje opseg iskustva igranja, posebno za igrače usmerene na detalјe. Možda nije za svakoga, ali lјubitelјi moto trka dobiće pravi hit iz MotoGP 21 .

MotoGP 21 was last modified: 19 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post MotoGP 21 appeared first on ITNetwork.

Original Article