Mortal Kombat 11: Aftermath

0
472

Nije neobično da borbene igre dobiju dodatne likove nakon lansiranja, dodajući na spisak i povećavajući raznolikost boraca. Mortal Kombat 11 dobio je njegov paket boraca tokom prošle godine, ali takođe je upravo lansirao Aftermath, ekspanziju priče koja donosi novo poglavlјe kampanje, uz još više novih likova i karakteristika.

Za češće obožavatelјe borbenih igara poput nas – uživamo u likovima, priči i fatalitetima, ali odustajemo od online takmičenja – ekspanzijska priča je samo stvar koja pobuđuje interesovanje za igru. Nekoliko novih likova je super, ali ako niste u tome da naučite svaki njihov potez, blok, i-okvir, itd., onda nјihova novost može brzo da se istroši nakon što vidite njihove završetke i izvedete nekoliko puta njihove fatalitie. Mortal Kombat 11: Aftermath nastavlјa priču tačno tamo gde originalna igra odlazi kad Bog vatre i groma Liu Kang ponovo pokreće vreme tako da istorija sada može igrati van mahinacija Kronika-e. Ispada da čak ni bogovi ne mogu kontrolišu peščani sat bez Kronika-ine krune, koja je uništena u poslednjoj bitci sa njom.

Povratak Shang Tsung-a zaista ovom novom poglavlјu kampanje daje klasični sjaj.
I zato uđite u tri probna saveznika koja će vam pomoći u borbi za vreme: Fujin, Nightwolf i čarobnjak Shang Tsung. Neprijatna alijansa šalјe ovo troje unazad da uzmu Kronika-inu krunu sa ostrva Shang Tsung-a pre nego što je ona mogla da je uzme. Naravno, stvari idu po zlu, ne završavaju se pre ili kada su trebale, a usled toga mešanje sa vremenskom linijom menja niz stvari na putu. Ne želimo da se udubimo u područje spojlera, ali neverovatno je da se Shang Tsung vraća na čelo Mortal Kombat sukoba. Imati ga kao centralnu figuru u Aftermath-ovom zapletu dosta ide u tome da se ne oseća kao da se priča o proširenju jednostavno vraća u prošlost i vraća zemlјu po kojoj je Mortal Kombat 11 već hodao. Čarobnjak je fantastičan lik koji je teško nedostajao u glavnoj kampanji Mortal Kombat 11, pa je lepo videti kako se njegove mahinacije vraćaju dok predvodi zajedno sa Fujin-om i Nightwolf-om.

Mortal Kombat 11Takođe pruža mogućnost igranja kao likova koji su prvobitno dodani kao DLC tokom prvogodišnjeg borbenog pass-a. Dok su Fujin i Sheeva novi (zajedno sa RoboCop-om kao glavnim gostujućim likom, ali on se ne pojavlјuje u kampanji), kampanja ima glavne uloge za Shang Tsung-a, Sindel, Nightwolf-a i ima nekoliko drugih iznenađenja u rukavu koja menjaju tempo borbi. Neka od njih uklјučuju borbu protiv dva borca u nizu sa samo jednom zdravstvenom trakom i mogućnost pozivanja partnera iz timske ekipe da izvrši napad.

Mortal Kombat 11Sve što je rečeno, Aftermath ekspanzijska priča može da bude završena za samo nekoliko sati. S obzirom na kratku priču i tri nova lika to je skoro sve šta dobijate za 40 dolara, to je pomalo strma tražena cena. Međutim, igra se oseća toliko robusnijom sa besplatnom ispravkom koja je dodala tri nove faze, fazne fatalnosti za nekoliko nivoa i Prijatelјstvo za svaki pojedinačni lik (urnebesno ih je prethodno tieasovala jedan od Joker-ovih fataliteta). Ali za igrače koji su već kupili osnovnu igru i prvi paket boraca? Pitanje je možda malo previše. A za PlayStation igrače? Nema čak ni novih trofeja koji bi mogli da se zarade.

Razumemo cenu, s obzirom na to koliko se radi na dodavanju još jednog novog lika (jedinstvene interakcije sa svakim drugim likom u igri su jedan od najvećih faktora), i proizvodna vrednost u kampanji Aftermath je neverovatno dobro urađena, čak i ako je sve gotovo za jedno popodne. Čak bi i prodaja za 30 dolara pomogla da joj bude samo malo ukusniji. Koliko znamo, Aftermath ne donosi nikakve velike promene ili dopune Krypt-u ili drugim delovima igre, tako da nakon što se priča završi, to su samo tri nova lika i sve što je došlo uz besplatno ažuriranje. Fazne fatalnosti su nov dobrodošli dodatak, ali takođe ograničene na tri faze i deo besplatnog ažuriranja, a ne plaćenu Aftermath ekspanziju.

Mortal Kombat 11Međutim, sa druge strane, ako još uvek morate da uskočite u Mortal Kombat 11, Aftermath Collection , koja uklјučuje osnovnu igru i sav dodatni sadržaj do ovog trenutka, je neverovatna vrednost od $60, posebno za igrače koji samo žele da uživaju u priči i izvedu nekoliko fatalities-ea u Tower borbama. Kompletna saga je ogromna priča koja se proteže vremenom i carstvima i bezbroj krvavih bitaka, a sada postoje 34 različita i jedinstvena lika, svaki sa brutalno zabavnim pokretnim setovima koji su uzbudlјivi za igru i otkrivanje.

Što se tiče kvaliteta sadržaja, Mortal Kombat 11: Aftermath je odličan dodatak žanru koji obično vidi samo manje nadogradnje poput likova i bina. Shang Tsung koji vodi glavnu ulogu vraća klasični Mortal Kombat osećaj u priču koja je odavno napustila više utemelјeni sukob između carstava za događaje koji se vremenom dešavaju na mnogo većoj skali. Iako je njegova cena kao dodatak možda poprilično visoka zbog onoga što na kraju isporučuje, zbog toga što je deo kompletne kolekcije Mortal Kombat 11, to je odlična ulazna tačka za nove igrače koji nisu izabrali brutalnog borca od objavlјivanja prošle godine.

  • Shang Tsung zauzima središnju pozornicu
  • Odličan dodatak kampanji
  • Novi likovi
  • Odlično kao deo izazova
  • Skupo kao ekspanzija
  • Nema mnogo novoga izvan dodataka kampanje i likova
  • Kampanja može da se brzo završi, mala vrednost ponvljanja
  • Nema novih trofeja

Mortal Kombat 11: Aftermath was last modified: 25 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Mortal Kombat 11: Aftermath appeared first on ITNetwork.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)