Mortal Kombat 1 se loše pokazao na Nintendo Switch

0
86
mortal-kombat-1-se-lose-pokazao-na-nintendo-switch

Mortal Kombat 1 izlazi za manje od dve nedelje. Igra označava povratak Mortal Kombat franšize nakon četiri godine, donoseći nove dodatke poput Kameo boraca i obnovljeni režim priče sa vremenskom linijom koju je napravio Liu Kang.

NetherRealm Studios je preskočio konzole prošle generacije kako bi iskoristio snagu PS5 i Xbox Series S/X za najbrutalniju i najnapredniju verziju Mortal Kombata do sada. Međutim, igra je takođe planirana za izlazak na Nintendo Switchu.

Kopije verzije igre za Nintendo Switch izgleda da su već u opticaju pre izlaska, i korisnik koji ima jednu takvu kopiju tvrdi da je Mortal Kombat 1 loš na Nintendo Switchu.

Zašto je važno: Kao i druge verzije, Mortal Kombat 1 košta 70 dolara, što dovodi do velikih očekivanja za najnovije izdanje NetherRealm Studiosa na Nintendo platformi.

Korisnik je već počeo da deli informacije o igri, otpremajući snimak ekrana Nintendo Switch koji prikazuje celokupni roster Kameo karaktera. Kada su ga pitali o utiscima o Mortal Kombat 1 na hibridnoj konzoli, Redditor je rekao:

“Postavljam užasne snimke sa Switcha. Ili će izazvati bes za 70 dolara ili će jednostavno propasti.”

Pre izlaska, mnogi su već izrazili sumnje o borilačkoj igri na hibridnoj konzoli. Pošto je NetherRealm Studios napustio hardver prošle generacije poput PS4 u vreme kada su mnoge igre još uvek izlazile na starijim konzolama, mnogi su bili iznenađeni što je najavljena verzija igre za Nintendo Switch.

Studio je prethodno doneo Mortal Kombat 11 na Nintendo Switch. Međutim, ovaj port nije razvio NetherRealm Studios već je posao bio outsoursovan firmi Shiver Entertainment. Kao i ranije, port za Mortal Kombat 1 takođe je outsoursovan.

Shiver Entertainment i Saber Interactive rade na najnovijoj Mortal Kombat igri za Nintendo platforme, dok je NetherRealm Studios fokusiran na glavne verzije za PS5 i Xbox Series S/X.

Mortal Kombat 11 je već imao svojih problema na Nintendo Switchu. Tokom intenzivnih sekvenci kao što su Fatal Blows, igra bi se usporavala do zaustavljanja. Na drugim mestima, prikazivala je lošu rezoluciju koja nije mnogo pomogla vizualima igre.

Stoga se nikada nije očekivalo da će Mortal Kombat 1 dobro funkcionisati na Nintendo Switchu. NetherRealm Studios je napravio nekoliko koraka napred od poslednje igre, prelazeći na novu verziju Unreal Engine-a za najnoviju borilačku igru.

Sve ovo je verovatno kulminiralo u portu koji je malo preambiciozan za Nintendo Switch. Mortal Kombat 1 takođe koristi nove SSD-ove u konzolama za besprekidan prelazak na gameplay sa ekrana za izbor karaktera. Međutim, to izgleda ne funkcioniše dobro na Nintendo Switchu, sa korisnikom koji tvrdi:

“Kada sam se borio protiv svog prvog protivnika, prošlo je oko 2 minuta nakon što smo se zaključali (tačka prelaska od izbora karaktera do borbe).”

Trebalo bi napomenuti da je igra igrana u prenosnom režimu na Nintendo Switchu. Neki korisnici su takođe predložili da bi patch prvog dana mogao rešiti mnoge od ovih problema.

Da li će Mortal Kombat 1 imati problema i na drugim konzolama?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More