Monster Truck Championship

0
249

U četrnaestoj godini imali smo sumnjivu čast da budemo najdeblјa deca u našoj školi zahvalјujući redovnoj večernjoj dijeti od čipsa i kole dok smo se izležavali ispred svog Commodore-a 64. Uživali smo u slatkoj i slanoj radosti nezdrave hrane dok su se naše ruke znojile igrajući Summer Games bez osećaja ironije da budemo tinejdžeri sa grudima koji njihove jedino vežbaju na ekranu, dok stvarne sportove izbegavamo svake nedelјe sa bolesničkom notom.

Na isti način, Monster Truck takođe može da se smatra najdeblјim detetom u školi moto sporta – fizičko otelotvorenje američkog viška sa četiri kolosalna točka na standardnom pick-up-u i prevelikim motorom žednijim od Sumo rvača u saunu. Polјski programeri Teyon su do sada isporučili tek treću igru Monster Trucks na PS4, kojoj su prethodile dve savršeno upotreblјive igre Monster Jam, ali da li je to bezvolјni i usamlјeni mlitavi dečak sa grudima ili dinamičan i popularan prefekt ?

Nešto je veselo moronsko u Monster Trucks-u, sa skoro komičnim službenim prvenstvom koje se sastoji od trka na zemlјanim stazama male brzine, trkačkih „drag“ trka na pola minuta na identičnim ogledalo stazama i Destruction/Freestile koji podstiče onoliko skokova, trikova i razbijenih karavana koliko vi može da prikupite u predviđenom vremenu.

Svaka od ovih disciplina je sama po sebi blago prijatna, ali povezane zajedno kako bi stvorile pojedinačna prvenstva, uspevaju da stvore zavisnu i izazovnu grupu događaja u kojima vozite do vaših snaga. Osiguravanje da odnesete pobedu u želјenom tipu događaja daje vam slobodu da podvučete na trkama ili postignete izazove koji možda nisu toliko prijatni ili inspirativni.

Monster Truck ChampionshipKarijera za jednog igrača zauzima centralno mesto i nudi tri nivoa težine, svaki sa nizom šampionata širom Sjedinjenih Država koji vode do finala za koje je potrebna velika ulaznica. Na putu do finala, dobitak na događajima možete da potrošite na uklјučivanje jednog od četiri atributa performansi vašeg vozila, zajedno sa zapošlјavanjem članova tima.

Inženjeri, stručnjaci za vozila, menadžeri, agenti i ostali mogu da budu zaposleni u ograničenom broju kao početnici, a to ima pozitivne efekte na vaše dobitke, performanse vašeg kamiona i troškove popravke i plaćanje ulaza na šampionate. To je izuzetno plitak sistem upravlјanja, ali dodaje još jednu opciju za pojačavanje vaše trome grudve koja pomaže u pobedi na trkama.

Monster Truck ChampionshipKroz karijeru dostupno je puno sponzora, sa specifičnim zahtevima svake trke kako bi se isplatile dividende. Ponovo, poput elementa članova tima, oseća se pomalo besmisleno i zaboravlјa se, ali pomaže u akumuliranju novca za penjanje na Monster Truck lestvicu.

Trke počinju kao tri kruga na kratkim zemlјanim stazama, napreduju do dužih i složenijih staza koje nude izbor rute i dužih vremena trka kako napredujete do viših nivoa. Osim osećaja da staze nisu dovolјno široke za osam kamiona koji se guraju u krivinama, trke se osećaju istinski uzbudlјivo dok pokušavate da se provučete do prednjeg dela mlitavog čopora, i Teyon je nekako uspeo da kombinuje težinu, inertnost i nespretnost uz dobar osećaj brzine.

Monster Trucks ima neobičnu sposobnost okretanja i prednjih i zadnjih točkova, a zadnji točkovi su preslikani na desnom džojstiku i u početku je za to potrebno puno navikavanja. Ipak, kada to savladate, možete mnogo brže da skrenete i koristite zadnje točkove da biste izveli neke impresivne trikove na „gymkhana“ događajima.

GamePlayDrag trke iznenađujuće izazivaju zavisnost dok pokušavate da lansirate startnu liniju sa savršenom kombinacijom idealnog broja RPM-a i što manjeg odlaganja puštanja vašeg kamiona. Glavni izazov je kretati se često uskim kratkim delovima staze dok vaš pojedinačni protivnik vidno juri prema zajedničkoj završnoj liniji na drugoj strani staze. Besprekorno razvaljivanje četvrtina, polufinala i finala je neverovatno zadovolјavajuće, posebno ako se zna da vas restart vraća u četvrtfinale.

Dešavanja u Destruction i Freestyle areni zasnovana na trikovima su veliki ovali načičkani raznim skokovima, automobili za droblјenje, karavani za uklanjanje i zidovi koji omogućavaju salto. Spajanje ovih trikova je klјuč visokog rezultata, i iako se u početku vaš kamion čini nesposobnim za bilo šta drugo osim da se vrti oko arene razbacujući uništen karavan preokrenuvši ga na krov poput izvrnute bube, na kraju ćete nagomilati ogromne rezultate izvodeći „bicikle“, okretanja i ogromne skokove.

Umesto da jednostavno regurgitira iste staze i borilišta tokom karijere, Teyon je osigurao da se sa svakim pojedinačnim takmičenjem i prvenstvom uvode nove staze i dolazi do istinskog napretka kroz kampanju za jednog igrača dok unapređujete performanse vašeg kamiona.
Na drugim mestima, online takmičenja nude dovolјno opcija za to kada su serveri popunjeni i sva vremena i rezultati koje objavite u karijeri za jednog igrača se prenose na liderske tabele, osiguravajući da uvek nastojite da se pobolјšate kada igrate sami.

GamePlayUočlјivo nedostaju ponavlјanja, što je šteta, posebno tokom događaja slobodnog stila/uništavanja kada bi bili najzabavniji, iako se kamera često odseče na komično zabavan usporeni prikaz tokom spektakularnih skokova dok vaše vozilo lebdi u vazduhu.

U najbolјem slučaju, Monster Trucks Championship je vizuelno kompetentan, sa prilično solidnih 30 kadrova u sekundi što daje dobar osećaj brzine s obzirom na prirodu vozila. Napadi prašine tokom osam trka kamiona i nakuplјena nečistoća na vašem kamionu pomažu da se stvori realan osećaj sporta, iako su detalјi periferije staze jednostavni na svim stazama i borilištima. To nikada neće da impresionira, ali igra čini dovolјno da ne ometa stvarne trke, a uzimajući u obzir budžet, sasvim je prihvatlјivo u predstavlјanju sporta.

Srećom, preusmeravanja su svedena na najmanju moguću meru, s obzirom na to kako drugi severnoamerički moto sportovi zaležu na bombastičnost, a muzika ‘rawk’ lako se zanemaruje između trka. Zvukovi u vozilu dovolјni su da se ubedite da vozite nešto teže i nezgrapnije od Greggs-ovog kupca na dan isplate, ali opet, ovde nema ogromne finese što je nekako prikladno s obzirom na prirodu trka.

Iskusivši često napornu cicvaru dosadnih licenciranih moto-sportskih igara kao što su Nascar Heat 4, FIA European Truck Racing Championship, Monster Energy Supercross 2 i slične ne-igre poput Overpass-a, bili smo potpuno spremni da kročimo kroz naše vreme sa Monster Trucks Championship sa velikom strepnjom.

Međutim, bili smo prijatno iznenađeni onim što su Teyon i Nacon isporučili; izuzetno razigrana i površno prijatna eksplozija oko dobro dizajniranih kola u zadovolјavajuće trzavim i teškim vozilima nalik shih tzusima koji nose preveliki dr Martens. Monster Trucks Championship uspeva da vam donese užitak u koji možete uronite i izbacite kada ste raspoloženi za neku bezumnu zabavu. Ovde ima malo dragocenog na putu prema originalnim ili novim idejama, a vraćanje u PSP Monster Jam iz 2010. godine otkriva da su osnovna mehanika vožnje i opcije trke prilično iste.

Tako rečeno, ako tražite vrhunsku simulaciju off-road sa održivnom mehanikom upravlјanja pričvršćenom na zadnjem kraju, onda ćete morati da potražite Nacon-ovu vrhunsku reli simulaciju VRC 9. Po punoj ceni, teško je srdačno preporučiti , ali kada cena padne, Teyon-ovu alternativnu terensku arkadnu igru vredi igrati za svakoga ko voli malo raznolikosti u njegovom digitalnom moto-sportu.

Monster Truck Championship was last modified: 19 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Monster Truck Championship appeared first on ITNetwork.

Original Article