Monster Hunter Stories 2: Wings Of Ruin

0
372

Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin je RPG zasnovan na naslovu koji je razvio i objavio Capcom. Borbeni sistem, istraživanje i prikuplјanje čudovišta su zabavni, ali igra pati zbog toga što igraču ne daje dovolјno kontrole tokom bitke.

Dok su glavne igre Monster Hunter fokusirane na Hunter-e koji se bore protiv čudovišta, glavni junak Monster Hunter Stories 2 je Rider, koji podiže čudovište od rođenja i bori se zajedno s njime u borbi. Glavni junak Monster Hunter Stories 2 unuk je slavnog Rider-a, po imenu Red, koji je jednom zajahao moćnog Rathalos-a u bitku. Red-ov Rathalos poverio je jaje misterioznoj devojci, koja ga donosi glavnom junaku. Iz jajeta se izleže Rathalos koji ne može da leti, a lјudi iz celog sveta počinju da ga traže. Na Rider-u je da otkrije misteriju Ratalos-a koji ne leti, jer bi to moglo da bude prorečeno stvorenje uništenja koje će zamahom krila svetu doneti propast.

Monster Hunter Stories 2 koristi borbeni sistem zasnovan na potezu. U igrama se koristi kamen papir makaze mehanika, sa Speed koja pobeđuje Power, Power koja pobeđuje Technical i Technical koja pobeđuje Speed. Rider ima pristup različitim vrstama oružja Monster Hunter-a, od kojih svako ima različite sposobnosti koje mogu da se koriste. Igraču se tokom igre pridružuju NPC borbeni prijatelјi, od kojih neki imaju svoje Monsties (kolekcionarska čudovišta) koja mogu da se bore u borbi. Ako dva lika koriste protivnički tip napada, tada izvršavaju snažan dvostruki napad na neprijatelјa. Izvođenjem akcija se popunjava merač srodstva, koji deluje kao mana, i može da se koristi za izvođenje posebnih napada. Jednom kada se metar napuni, Rider može da montira njegovog Monsti-a za besplatno iscelјenje i snažan napad.

Wings Of Ruin Rider u Monster Hunter Stories 2 može da prikupi ekipu čudovišta kradući jaja iz brloga koja se nasumično pojavlјuju na mapi sveta. Svako čudovište ima 3 x 3 rešetke genskih čvorova koji poseduju posebne sposobnosti i pojačavaju statistiku, a moguće je preneti gen sa jednog Monstie-a na drugi, po cenu odlaska originala. Ovo omogućava igraču da prilagodi sposobnosti čudovišta. Postoje Monsti-i koji poseduju nadzemne sposobnosti, poput penjanja na lozu i plivanja kroz vodu, što stvara situaciju sličnu HM mulama u Pokemon-u, gde će o igračevom timu tokom igre pre odlučivati njihova upotreba za prelazak okoline, a ne njihove sposobnosti u borbi.

Wings Of RuinPotreba za Monstie-sima da istražuju zemlјu i pronalaze blaga nikada ne postaje dosadna, jer Monster Hunter Stories 2 ima predivan nadzemni svet, sa prelepim vrhovima karaktera koji odgovaraju toni igre. Kao i originalni Monster Hunter Stories, ikonični monstrumi su slatki zadržavajući njihovu impozantnu prirodu. Trčanje okolo i popunjavanje sporednih zadataka sa Monsties-ima je zabavno, čak iako glavna priča nije ništa posebno zanimlјivo. Glavno izvlačenje igre je istraživanje njegovog nadzemlјa, pronalaženje predmeta i ubijanje čudovišta zbog njihove kože, na pravi Monster Hunter način.

TrailerScene NPC-ovi u Monster Hunter Stories 2 su u redu, sa značajnim izuzetkom Navirou-a, koji je Felyne koji prati Rider-a tokom cele igre. Navirou se pridružuju Teddie iz Persona 4 i Fi iz Skyward Sword kao podela maskota unutar njihovih odgovarajućih naziva, kao što je njegov dosadni glas i beskrajne mačje dosetke koje služe kao stalnih nokti po tabli kroz među scene. Činjenica da je glavni lik nem i Navirou puno govori za njih samo pogoršava situaciju.
Glavni problem borbenog sistema Monster Hunter Stories 2 je to što igrač ima samo direktnu kontrolu nad Rider-om. Igrač može da izdaje komande Monstie-u kako bi ga naterao da koristi posebne sposobnosti, ali Monsties ima samo ograničen broj radnji koje može da izvrši. Igraču se pridružuju NPC borbeni prijatelјi tokom većeg dela igre i neće imati kontrolu nad njihovim akcijama. To može da dovede do situacija kada igrač doprinosi samo malo količini svake bitke, dok računar igra sam. Ako je Rider onesposoblјen efektom spavanja ili paralize, onda se to zapravo događa tokom nekoliko rundi.

Kako igra traje, oseća se kao da igrač ima sve manje kontrole nad bitkom, jer većinu radnji izvode drugi likovi. Činjenica da neprijatelјska čudovišta udaraju poput kamiona takođe znači da je igrač često primoran da igra ulogu podrške i mora da spalјuje njihove postupke koristeći lekovite predmete kako bi održao grupu u životu. Ovo pretvara ono što bi trebalo da bude uzbudlјivi čudovište RPG u spamovanje, dok NPC-i rade sve uzbudlјive borbe.

Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin-ovo istraživanje, uzgoj čudovišta i izrada predmeta su vrhunski. Da su Monster Hunter Stories 2 dozvolili igraču potpunu kontrolu nad grupom i učinili više u prilagođavanju tima, onda bi sveukupno iskustvo to učinilo odličnim naslovom u franšizi. Čak i bez toga, radi se o vrlo dobrom sakuplјaču čudovišta sa širokom privlačnošću koji vredi pogledati za fanove žanra.

Monster Hunter Stories 2: Wings Of Ruin was last modified: 20 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Monster Hunter Stories 2: Wings Of Ruin appeared first on ITNetwork.

Original Article