Monster Hunter Rise je druga najbolje prodavana Capcom igra ikada

0
36

Monster Hunter serijal je dostigao veliki uspeh nakon objavljivanja veoma popularnog Monster Hunter World, prodat u preko 18 miliona primeraka od lansiranja 2018. Uz to, nastavak, Monster Hunter Rise, je na dobrom putu da svrgne sa trona pošto je zvanično prodat u više od 11 miliona primeraka za manje od godinu i po dana – i to na manje sistema.

Objavljujući na Twitteru, direktor igre Yasunori Ichinose je rekao: „Ovo je direktor Ichinose. Monster Hunter Rise je sada prodat u preko 11 miliona jedinica širom sveta! Hvala Vam mnogo. Imamo još mnogo toga za vas i nadamo se da će Hunters nastaviti da podržavaju #Sunbreak u budućnosti!“

Sa više od 11 miliona prodatih primeraka, Monster Hunter Rise je sada druga najprodavanija Capcom igra svih vremena, odmah iza gore pomenutog Monster Hunter World. Imajući to u vidu, Rise-ov uspeh je još impresivniji kada se uzme u obzir činjenica da je za razliku od World-a (koji je objavljen na PS4, Xbox One i PC), Monster Hunter Rise prvobitno lansiran isključivo na Nintendo Switch, dok je PC izdanje izašlo tek ranije ove godine. .

Obzirom da igre Monster Hunter zauzimaju 3 od 5 najprodavanijih Capcom igara svih vremena, sa sigurnošću se može pretpostaviti da će franšiza dalje rasti. Biće veoma zanimljivo videti šta je izdavač planirao za sledeću igru i na kojim platformama će je objaviti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Monster Hunter Rise je druga najbolje prodavana Capcom igra ikada appeared first on PLAY!.

Original Article