Monster Energy Supercross 4

0
409

Da ne bi zaostali sa skokom na hardver trenutne generacije, Monster Energy Supercross programeri Milestone doneli su njihovo najnovije čudo poprskano blatom u najnoviju Sony-evu grupu silicijumskih igara. S obzirom na pouzdanu učestalost izlaza Milestone-a u vezi sa dugotrajnom serijom, sama činjenica da novi Monster Energy Supercross naslov postoji na PS5, skoro tačno godinu dana kasnije nakon prethodne igre, ne bi trebala da bude malo iznenađenje.

Budući da je najnoviji naslov u godišnjoj franšizi, još nešto što bi trebalo da iznenadi je činjenica da Monster Energy Supercross 4 nastoji da ponovi, a ne da uistinu inovira. Svakako, dugogodišnji postojani fanovi serije skrasiće se upravo ovde – ubedlјiv, mada kažnjavajući model rukovanja, koji je do sada bio dizajnerska linija za franšizu, prisutan je i ispravan i pokazaće se dobrodošlim onima koji su već internirani njegovom krmenom rukom.

Međutim, isti taj model rukovanja poslužiće i frustriranju novopridošlih u seriji. Evo u čemu je stvar; stvarni model rukovanja u Monster Energy Supercross 4, kao i u prethodnim igrama, zapravo je prilično nagrađujuć.

Zapravo, zakucavanje savršenog drifta, pilinga i sletanja opiplјivo je oduševlјenje, iako se tačno zna kako i kada treba prebaciti težinu, kako bi se održao zamah tokom niza skokova (a istovremeno i zakivanje procvata u vazduhu), sve to pomaže da se sistem za rukovanje cementira kao sistem koji ima izuzetno zadovolјavajuću dubinu. Međutim, ne može da se zaobiđe činjenica da su potrebni bukvalno sati vežbanja kako biste bili sigurni da nećete stalno završavati na poslednjem mestu, ali nagrade za utrošeno vreme svakako vrede.

Ono što je takođe zanimlјivo u vezi sa vladanjem sistemom rukovanja u Monster Energy Supercross 4, jeste da programeri skoro da očekuju da ćete masovno biti loši od samog početka. Za nove igrače ovo će biti olakšanje jer kada igrate novouređeni career mod, koji ima nivoe veština i bodove sposobnosti, možete da stavite poslednje mrtve i idalјe zarađujete bodove sposobnosti i svejedno unapređujete vašeg vozača. Ovo je prirodno dobro, jer nema ništa gore od igre koja vam potpuno zabranjuje bilo kakav napredak dok ne savladate njene najdublјe sisteme.

Monster Energy Supercross 4Kao i uvek do tada, ta stalna borba između čoveka, mašine i okoline ostaje jednako sveprisutna u Monster Energy Supercross 4 kao i u prethodnim igrama u seriji. Međutim, za vlasnike PS5 taj sukob je pojačan opsežnom funkcionalnošću DualSense kontrolera koji su programeri Milestone implementirali u ovogodišnju igru.

Iako očekivani nalet haptičnih povratnih informacija koje proizlaze iz srca DualSense kontrolera nije teško otkriće, zaista su adaptivni okidači zvezda emisije ovde. Delujući kao fizička manifestacija gore pomenute borbe između čoveka, mašine i okoline, adaptivni okidači se koriste sa pristojnim efektom. Podražavanje krutosti mehanizma za lomlјenje i osećaj ubrzanja iz ugla kroz koji ste upravo protutnjali, sada su osetlјive senzacije koje zaista pomažu da vas urone u svet blata, poprskani točkovima, u svetu takmičarskih superkros trka.

Monster Energy Supercross 4Pored modela rukovanja koji verovatno predstavlјa srce koje kuca u Monster Energy Supercross 4, ovde postoji i prilično zdepast sadržaj. Gore pomenuti i prerađeni career mod je centralni deo ove ponude, pružajući igračima strukturu zasnovanu na sezoni u brojnim različitim trkačkim klasama, sve vreme zarađujući nove bodove sposobnosti kako bi „unapredili“ različita stabla veština.
Sada, nismo se potpuno prodali činjenici da ovakva trkačka igra zapravo treba da ima ovakav RPG stil, napredak zasnovan na veštinama. Ne najmanje važno, jer ovaj sistem vaše performanse vezuje za niz nadograđenih statistika, može da se oseća kao da je krajnji rezultat manji u zavisnosti od vaše sposobnosti vozača, a to je zato što vaše kočenje ili piling još uvek niste dovolјno visoko nadogradili. Naravno, igra to ublažava u određenoj meri dozvolјavajući vam i dalјe napredovanje čak i ako se na trkama ne plasirate visoko, ali se sistem i dalјe oseća kao da stavite šešir na šešir, ako želite.

Monster Energy Supercross 4Pored career mod-a, Monster Energy Supercross 4 takođe omogućava igračima da izoštre njihove veštine i otklјučaju nove kozmetičke predmete ispunjavajući dogovorene izazove u novom centru za složene treninge. Štaviše, novouređeni editor staza omogućava vam da napravite sopstvenu trasu od impresivnog broja komponenata i pripadajućih delova. Svakako, uobičajeni takmičarski modovi za više igrača takođe se vraćaju od ranije i uspevaju da ponude glatko trkačko iskustvo, ali sigurno neće iznenaditi one dugogodišnje fanove ničim što je posebno revolucionarno ili novo.

Izvan njegove zapažene primene DualSense funkcionalnosti, jasno je da Monster Energy Supercross 4 ne koristi baš PlayStation 5 kako smo se nadali, ili možda očekivali. Svakako da igra vrišti sa blistavih 60 kadrova u sekundi i sa većom rezolucijom ekrana nego što bi PS4 i PS4 Pro mogli da savladaju, ali i dalјe ne izgleda kao pravi izvorni PlayStation 5 naslov. Detalјi gužve su loši, modeli likova su upotreblјivi, a deformacija staze nije ništa što već nismo videli. U suštini, Monster Energy Supercross 4 na PS5 veoma liči na PS4 naslov srednje generacije.

U tom smislu, Monster Energy Supercross 4 je još uvek u toj neprijatnoj, međugeneracijskoj muci, u kojoj su se našli mnogi naslovi tokom proteklih šest meseci ili tako nekako. Dovolјno je pristojna i prijatna supercross trkačka igra, ali ipak je to igra koja se vrlo često nalazi u čudnoj situaciji zahvalјujući njenom godišnjem rasporedu, koliko i dalјe izgleda kao PS4 naslov, ali ima dovolјno razbacivanja trenutne generacije da ima i jednu nogu u tom logoru. Na kraju, Monster Energy Supercross 4 je lep novi nastavak u seriji, ali verovatno ćemo u sledećoj igri videti da franšiza preduzima neke stvarne i značajne korake napred.

Monster Energy Supercross 4 na PS5 je gotovo sve što mislite da je i dobro i loše. Iako Milestome-ova izvežbana izrada pouzdano prijatnih dizajnerskih okvira i rukovanje modelima iz prethodnih igara čine najnoviju Sony konzolu netaknutom, jednostavno nije dovolјno urađeno na skupu karakteristika i vizuelnoj prezentaciji stvari da bi se Monster Energy Supercross 4 osećao kao pravi skok napred od njegovih prethodnika prethodne generacije. Bez obzira na to, iako će dugogodišnji fanovi serije to sigurno da upiju, novopridošli korisnici treba da očekuju da će biti sveže kaznjeni igrinom nemilosrdnošću, mada na kraju zadovolјavajućim sistemom rukovanja.

Monster Energy Supercross 4 was last modified: 28 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Monster Energy Supercross 4 appeared first on ITNetwork.

Original Article