Modding

P: Kupio bih s eBaya RGB traku duljine 2 m s daljincem. Ima na sebi USB konektor. Bi li to radilo unutar PC kućišta – da USB kabel provučem kroz rupu na kućištu za crijeva vodenog hlađenja i spojim u USB konektor matične ploče?

O: Da, to bi tako normalno funkcioniralo. Tu je riječ o LED traci koja ne komunicira s računalom, nego si samo preko USB porta uzima struju napona +5 V. Provjerite imate li USB port na matičnoj ploči – neke ih matične ploče imaju, i bili bi korisni upravo za ovu primjenu papa ne biste morali USB kabel provlačiti izvan kućišta. Alternativno rješenje bilo bi da traku spojite na žice za napajanje diskova, znači da iskoristite adapter ili razdjelnik za molex ili naponski SATA kabel. U tom biste slučaju presjekli USB kabel i spojili biste crvenu žicu iz USB kabela s crvenom žicom u molex/naponskom SATA kabelu, te isto tako crnu žicu s crnom žicom. Time ne biste USB kabel morali provlačiti izvan kućišta i ne biste gubili jedan USB port na stražnjoj strani.

 Čim RGB LED traka ima USB konektor, znači da je se u osnovi može spojiti na bilo koji USB port – važno je samo da USB port može isporučiti dovoljnu jakost struje

Article source: http://www.bug.hr/savjeti/modding-led-traka-spojena-na-usb-2585