Mod za 128 igrača odlazi iz Battlefield 2042, DICE navodi da je mod sa 64 vojnika taktičniji

0
92

Battlefield 2042 nije najbolje krenuo kada je lansiran krajem prošle godine. Igra je bila puna grešaka i propusta koji su se mogli pokazati neverovatno frustrirajućim za svakoga ko je jednostavno želeo da je igra. Iako su postojale neke zakrpe za Battlefield 2042 koje su pokušavale da poprave hitnije probleme igre, šteta je već učinjena reputaciji DICE-ovog najnovijeg šutera

Više od nekoliko fanova očekivalo je da EA i DICE jednostavno odustanu od Battlefield 2042 i pređu na sledeći Battlefield naslov. Sa opadanjem broja igrača na Steam-u, činilo se da je i baza igrača odustala. Međutim, DICE se i dalje trudi da poboljša svoj najnoviji FPS, kao što pokazuje nedavno izdanje Battlefield 2042 zakrpe 4.1. Pored uobičajenih promena ravnoteže koje se mogu očekivati od velike zakrpe, jedna od glavnih odluka koju je doneo DICE delovala je zbunjujuće za fanove, a to je bilo uklanjanje režima Breakthrough za 128 igrača.

Breakthrough je relativno nov režim igre u seriji Battlefield, koji je dodat u Battlefield 1 iz 2016. godine. U režimu se igrači dele na napadače i branioce. Prvi moraju pokušati da proguraju odbranu drugog, uzimajući ključne ciljeve na mapi dok se čitavo područje ne osvoji ili, da bi odbrana pobedila, vreme ne istekne. Battlefield 2042 smanjuje maksimalan broj igrača u režimu Breakthrough na 64 igrača, navodeći poboljšanje u „taktičkom iskustvu“ kao razlog za promenu.

DICE je u blog postu naveo da 128 igrača stvara određenu količinu haosa i pokolja koji ne odgovara režimu Breakthrough. Pored prepolovljenja broja igrača, Battlefield 2042 pravi neke izmene u svojim Breakthrough mapama tako da oblasti sa 128 igrača ne izgledaju prevelike. Za fanove koji traže pokolj i haos u režimima za 128 igrača, i dalje mogu da igraju Conquest u Battlefield 2042. Začudo, za svakog vlasnika igre Xbox One ili PS4, Breakthrough za 128 igrača će i dalje biti dostupan na tim platformama.

DICE is removing 128 player Breakthrough mode from Battlefield 2042.
Instead, it will be 64 players.
This will be live with the update on May 19. pic.twitter.com/8EekTwWeeV

— BravoIntel (@bravoINTEL) May 18, 2022

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Mod za 128 igrača odlazi iz Battlefield 2042, DICE navodi da je mod sa 64 vojnika taktičniji appeared first on PLAY!.

Original Article