Mobilni gejming će dostići vrednost od 270 milijardi do 2032. godine

0
60
mobilni-gejming-ce-dostici-vrednost-od-270-milijardi-do-2032.-godine

Otkriveno je kroz temeljno istraživanje objavljeno od strane tima Allied Market Research da bi ukupna vrednost tržišta mobilnih igara mogla dostići neverovatnih 270 milijardi dolara do 2032. godine.

Istaknuto je da je industrija mobilnih igara 2022. godine generisala neverovatnih 90,6 milijardi dolara, a to će se razvijati sa CAGR-om od 11,7% da bi dostiglo visine od skoro 300 milijardi dolara deset godina kasnije.

Mobilne igre su ipak igre.

Većina vrednosti pripisane industriji mobilnih igara dolazi od činjenice da je ona jednostavno toliko pristupačna.

Više igrača igra na mobilnim uređajima nego na bilo kojoj drugoj platformi širom sveta, a kako tehnologija postaje naprednija, ta pristupačnost otvara put velikoj evoluciji.

Danas možemo igrati blokbaster, AAA naslove na našim mobilnim telefonima i tabletima.

Mnoge mobilne igre su besplatne za igranje, ali se hvale ‘freemium’ ili operativnim modelima pokretanim mikrotransakcijama.

Pritiskom na dugme, igrač može kupiti paket koji im daje pojačanje kredita u igri ili nešto slično.

Uloženo je puno truda u razvoj vrhunskih mobilnih igara kako bi bile gotovo zarazne po prirodi, osiguravajući da se igrači stalno vraćaju po još. Negde drugde, oštar porast broja esports igara koje se održavaju na mobilnim platformama se odvija dok govorimo.

U poslednjih nekoliko godina, neke igre bazirane na mobilnim uređajima, poput PUBG Mobile i Mobile Legends: Bang Bang su privukle desetine miliona igrača i oborile rekorde gledanosti u industriji kompetitivnih igara.

U izveštaju objavljenom od strane Allied Market Research, predloženo je da je tekući razvoj AR i VR tehnologija takođe doprinositelj ukupne vrednosti mobilnih igara.

U monstruoznom izveštaju od 381 stranice, naglašeno je da mobilne igre čine više od četvrtine prihoda globalnog tržišta igara.

Ne usporava ni malo – da li igrate neke zanimljive mobilne igre?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More