Mister Bin nije mrtav, ali može da “ubije” vaš računar!

Društvenim mrežama kruži vest da je preminuo glumac Rouan Etkinson, poznatiji kao Mister Bin. Međutim, ako kliknete na tu vest – “eksplodiraće” vam kompjuter od virusa.

Naime, ovo nije prvi put da Mister Bina živog sahranjuju. Odranije je poznata vest da je stradao u automobilskoj nesreći u Los Anđelesu što, očigledno, nije istina.

Fake news claiming Rowan Atkinson has died are ‘linked to scam’ and could give your computer a virus – Mirror Online: https://t.co/GFxA4NyliU

— pops (@pops131) July 19, 2018

Prošle godine naslov te lažne vesti bio je “FOX BREAKING NEWS: ‘Mr. Bean (Rowan Atkinson)’ died at 62 After Crashing his Car on Attempt perfecting a Stunt – Today July, 2017′.

Tada su čelnici svih društvenih mreža, svetski i domaći mediji prenosili da ako vam “iskoči” vest sa ovakvim naslovom, ne klikćete na nju. To nije udarna vest “Foks Njuza”, glumac Rouan Etkinson nije umro, a snimak njegove pogibije ne postoji…

Godinu dana kasnije, kako prenosi britanski “Metro”, ponovo se pojavila ista vest sa istim naslovom, a mediji ponovo mole korisnike društvenih mreža da nikako ne klikću na link sa ovim naslovom.

‘Rowan Atkinson has died’ stories are FAKE news – and could give your PC a virus https://t.co/cDbesEeExZ

— igiriwM@ 🇰🇪 (@Mwirigi) July 19, 2018

Međutim, ako kliknete na tu “vest” otvoriće vam veliki broj prozora, postaviti pitanja i popitanja, biće vam blokirana veza, a jedan od zahteva biće da pozovete određeni broj koji će vam spasiti kompjuter.

– Ako ipak pozovete taj broj, tehnička podrška će pokušati da vam izmami broj kreditne kartice, kao i da vam naplati uslugu popravke vašeg računara, ali i da uđe u sistem i pokupi sve informacije o vama, pa da vas čak i ucenjuje – kažu sa portala “Hoak Slejer”, prenosi britanski “Metro”.

Izvor: Mirror.co.uk/Blic
Foto: PrintScreen/YouTube

Original Article