Vrijeme je kiša, snijega, bljuzge i niskih temperatura. Tada, jedna od najvažnijih stvari na vašem limenom ljubimcu je ispravnost metlica brisača jer dobra vidljivost prilikom vožnje može donijeti lagodan osjećaj, dok loša pak uzrokuje mnoge probleme koji mogu ponekad biti i kobni. Zamijeniti metlice vrlo je jednostavna radnja i za nju nije potrebno otići u servis nego to možete odraditi sami, prenosi Auto start.

  1. Podignite brisač od vjetrobranskog stakla i pritisnite gumb na poleđini mehanizma koji se pričvršćuje na metalne štapove koji ulaze na gumene metlice kako biste ih skinuli. Uvijek kupite odgovarajuće metlice koje su tvornički odabrane baš za vaš automobil (važan je način pričvrščenja i dužina metlica koja mora biti točna)
  2. Uzmite novu metlicu i umetnite je kliznim pomakom na metalni nosač
  3. Ključan je gumb na metlici koji je potrebno stisnuti, a kad ste uspjeli, lagano vratite metlicu na njeno mjesto na vjetrobranu

Obavezno je znati:

Nove metlice ne smije se upotrebljavati na “suho” te je za prve pomake brisača na vjetrobranskom staklu obavezno namočiti stakla da bi se gumeni klizači koji čiste staklo “razradili” i prilagodili podlozi. Učinite to nekom drugom tekućinom, a ne onom za pranje vjetrobrana jer dok ona ne “pošprica” staklo, brisači će već učiniti nekoliko pomaka po suhom. Uvijek ih pustite da nekoliko puta na “mokro” obrišu prednje staklo i posao oko zamjene je završen. Dobro provjerite jesu li nosači sjeli (kliknuli) na svoje mjesto na novim metlicama.

Tema: To mi treba

Article source: https://www.24sata.hr/tech/minusi-su-vam-ostetili-metlice-brisaca-ovako-ih-zamijenite-560897