Ministry of Broadcast je igra domaćeg studija inspirisana Velikim Bratom Džordža Orvela

Najviše nas obraduje kada imamo prilike da pišemo o projektima na kojima rade domaći studiji, i zato nam je sada izuzetno drago da vam predstavimo igru Ministry of Broadcast.

Radi se o naslovu na kojem radi grupa developera iz Srbije i Češke okupljenih kao Ministry of Broadcast Studios. Još na samom startu se vidi da je glavna inspiracija iza igre imaginacija čuvenog Džoržda Orvela, koji stoji iza knjige “1984.” i gde se pominje pojam Velikog Brata, ali se ujedno kombinuje i sumorna atmosfera života sa kojim se narod suočava u ovom delu sveta.

Ministry of Broadcast vas smešta u okrutnu državu, nazvanu Regime, koja vas je zidom odvojila od porodice, kao i mnoge druge stanovnike. Kako bi stekli šansu da se ponovo ujedninite sa porodicom, morate učestvovati u rijaliti programu koji ogranizuje ista okrutna država.

Rijaliti je nazvan The Wall Show i u njemu budno oko prati svaki potez igrača koji se probija kroz arene prepune opasnih zamki i prepreka ne bi li ostvario svoj cilj. Ovo upućuje na solidnu priču, prepunu napetosti, preokreta, ali i nepravde, političkih prepreka, laži i drugih problema ustaljenih u modernom društvu kako bi uspeo da pređe sa one strane zida i porazi režim.

Ovaj 2D platformer krasi i odlična grafike u 8-bit stilu sa zanimljivim animacijama i zanimljivim novinama kada je ovaj žanr novina, tako da je pred igračima dosta osveženja u gejmpeju.

Domaći developeri su se udružili sa izdavačem Hitcents kako bi Ministry of Broadcast objavili na Steamu, gde će biti moguće kupiti je već od 30. januara po ceni od 15 dolara.

Ispod možete pogledati i trejler koji vas bolje upoznaje sa igrom.

The post Ministry of Broadcast je igra domaćeg studija inspirisana Velikim Bratom Džordža Orvela appeared first on PLAY!.

Original Article