Ministar Jovanović na AFA Hakatonu za studentkinje i srednjoškolke – HACKITgirls

0
83
ministar-jovanovic-na-afa-hakatonu-za-studentkinje-i-srednjoskolke-–-hackitgirls

Top50 Glas publike


PCPress.rs Image

Ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije, Mihailo Jovanović, svečano je otvorio AFA Hakaton za studentkinje i srednjoškolke- HACKITgirls, u Muzeju nauke i tehnike.

PCPress.rs Image

„Ministarstvo informisanja i telekomunikacija je tradicionalni pokrovitelj hakatona u cilju podsticanja devojčica i devojaka za uključivanje u oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike(STEM). Procene su da će do 2030. godine, u svetu, čak 60% novonastalih poslova, koji vas čekaju u budućnosti, biti u tim oblastima. IKT sektor u Srbiji, više nego ikada, dominira i čini jednu od glavnih poluga razvoja i prosperiteta“, poručio je ministar Jovanović.

Ministar je ovom prilikom izjavio da je veliko zadovoljstvo prisustvovati na ovakvim skupovima gde se ističu prave vrednosti i ulaže u mladost, pamet, najdragocenije alate koje jedno društvo mora da neguje i da ostavi budućim naraštajima.

PCPress.rs Image
Ministar informisanja i telekomunikacija, Mihailo Jovanović

„Država kreira preduslove koji će mladima omogućiti brži napredak i savremene uslove obrazovanja jer smo svesni da danas nema uspeha ni konkurentnosti bez digitalne pismenosti i kompetencija. Zato buduće koleginice, učinićemo sve da vam trendovi u STEM naukama i digitalni svet budu dostupni i bezbedni“, rekao je Jovanović.

Na ovogodišnjem događaju „HACKITgirls“ u organizaciji udruženja AFA, učestvuje 50 učesnica iz cele Srbije koje će u timovima, sa mentorkama iz tehnoloških kompanija raditi na pronalaženju idejnog rešenja za zadati problem.

eFakture


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.