Mini E-Bike 1 je prvi električni bicikl proizvođača automobila.

0
129
mini-e-bike-1-je-prvi-elektricni-bicikl-proizvodjaca-automobila.

Mini E-Bike 1 otvara novo poglavlje za Mini, saradnju koja dodaje još jednu opciju za mobilnost u njihovoj svežoj elektrifikovanoj ponudi. Automobilske kompanije se bave mobilnošću. To sve više znači priznavanje transportnih rešenja koja prevazilaze automobile. Na samom početku svog preoblikovanja kao proizvođača uglavnom elektrifikovanih automobila, Mini se takođe isprobava na dva točka u saradnji sa Angell Mobility-om.

Mini E-Bike 1 početak

Ovo je E-Bike 1, prvi plod te saradnje. Angell Mobility je osnovao Mark Simoncini 2018. godine i gradi pametni e-bicikl dizajniran od strane francuskog industrijskog dizajnera Ora Ïto-a. Ovom laganom i elegantnom modelu je sada dat Mini tretman, u bliskoj saradnji sa Oliverom Heilmerom, glavnim dizajnerom Minija.

Mini E-Bike 1
Mini E-Bike 1

Ideja je da se Mini energičnost i duh prenesu na industriju e-bicikala, koristeći ultra-lak okvir od aluminijuma Angell-a kao osnovu za dve izvanredne edicije boje. Uvođenjem Mini E-Bike 1, oni šire uticaj na transport, ostajući verni svojim korenima. Ova saradnja naglašava posvećenost održivoj i inventivnoj mobilnosti. Biće napravljeno samo 1959 primeraka svake specifikacije (u znak sećanja na godinu rođenja originalnog BMC Minija).

Sa maksimalnom težinom od samo 17,5 kg ima domet do 65 km, iako se taj broj smanjuje na 35 km ako koristite poseban „brzi režim“. Unapređenja uključuju integrisani zaštitnik od prljavštine i lanca, kao i sedlo bez kože koje je proizveo Brooks England. Tu je i ugrađeno satelitsko praćenje iz sigurnosnih razloga, kao i integrisana digitalna kabina sa navigacijom.

Minijev e-Bike je iskren prikaz besprekornog Mini potpisa, upotpunjujući način kretanja Mini potrošača u urbanim sredinama. Za sada je vrlo luksuzan aksesoar (dostupan u prodavnicama Le Printemps u Parizu i KaDeWe u Berlinu); možda će uslediti i opcija za masovno tržište.

Mini E-Bike 1
Mini E-Bike 1

Angell Mobility x Mini E-Bike 1, dostupan u Elegant Vibrant Silver ili Ocean Wave Green boji, u dva veličine okvira, M i S, 3.490 evra, Mini-ebikes.com

Read More