Minecraft Dungeons

0
310

Minecraft Dungeons je sledeća igra u Minecraft carstvu, a koju su razvili Double Eleven i Mojang, a objavili Xbox Game Studios. Ovoga puta, Mojang je odlučio da urone u dungeon crawling hack-n-slash žanr. Mnogi elementi originalnog master bloka zaista se pojavljuju; grafika, arhitektura, likovi i neprijatelјi su prisutni i tačni. Bilo je dosta očekivanja oko ove igre, a pošto smo je okusili na X019 događaju u novembru prošle godine, i nas je zanimalo, takođe.

Priča je prilično jednostavna u tome što vi i vaši prijatelјi morate hrabro da krenete u brojne tamnice koje su ispunjene gomilama neprijatelјa. Oslobađate selјane dok progonite zlog Arch Illager-a – velikog negativca priče. Illager (zli selјak) bio je izbegavan njegove sopstvene vrste i nailazio je na mržnju gde god je otišao, pa je želeo da se osveti onima koji su mu naneli zlo i krenuo je da traži bes u njegovom srcu. Našao je kuglu dominacije koja mu je dala puno moći, pa je odlučio da tu silu iskoristi za uništavanje sela i zatvaranje selјana. Sada je na redu solo ili grupa avanturista da sruše Arch Illagers i zaustave njegovu vladavinu terora.

Vizuelno Minecraft Dungeons je sve što biste očekivali od Minecraft igre. Ima njen stil blok potpisa, a pozadinska muzika je takođe veoma poznata iz Minecraft serija. Svi glavni negativci iz originalne igre se pojavljuju, poput zombija, pauka, kostura sa lukovima, penjalica, pa čak i Enderman-a…. plus, mnogih drugih.

Minecraft DungeonsKontrole su zadržane vrlo jednostavnima, što olakšava uklјučenje svih uzrasta. Imate jedno dugme za napad, jedno za napad iz zone koji ima ograničenu municiju i jedno za kotrljanje/izbegavanje. Dobićete čarobne artifakte koji mogu davse dodele ostalim dugmadima, ali ove kontrole deluju sa jednostavnošću igre. Iako je većina mapa generisana nasumično, one su po prirodi i dalјe prilično linearne. Takođe dobijate žutu strelicu za upravlјanje koja vas upućuje gde treba da krenete, tako da se nikada ne izgubite. Tamnice, iako prilično linearne, imaju dodatne puteve koje možete da istražite, ali ne vode svi od njih do bilo čega što se čini pomalo čudno.

Minecraft DungeonsKao i kod svih dungeon crawlers-a, započinjete sa osnovnom opremom. Tada što više neprijatelјa budete pobedili, kovčezi koje otvorite ili mape koje kompletirate, bolјu opremu ćete pronaći. Kako napredujete kroz priču, takođete dobiti trgovine na malo u vašem kampu na koje možete da potrošite novac za šansu za bolјom opremom. Postoji mnogo različitih oružja za blisku borbu koje možete naći, različite oklope za nošenje i nekoliko različitih lukova za posedovanje. Svaki od njih ima neke prednosti i nedostatke i imaju retku vrednost od uobičajenih, retkih i epskih. Kada se unapredite, možete da dodelite neke unapređujuće poene bilo kojem od oružja ili oklopa. Mnogo različitih privilegija mogu da se dobiju ako pobolјšate vašu opremu, tako da je to vredno da se učini.

Minecraft DungeonsMinecraft Dungeons ima element auto balansiranja koji je nekako koristan. Pre nego što odaberete tamnicu za puzanje, postoji klizač poteškoće za pregled. Ovo vam govori vaš trenutni nivo i preporučeni nivo za tamnicu u toj specifičnoj poteškoći. Međutim, čini se da vas sprečava da to shvatite olako, što se čini čudnim izborom. Ako pokušate da smanjite poteškoće, igra vam govori da je ispod minimalnih poteškoća i sprečiće vas da uđete, ali možete da povećate poteškoće preko nivoa za dodatni izazov. Kada igrate lokalno ili online sa prijatelјima, igra će izračunati vaš kombinovani nivo i preporučiti vam težinu tamnice u koju biste trebali da uđete. To pomaže onima koji počinju iznova da se još uvek igraju sa nekim ko je otišao napred i uživati u iskustvu.

Čini se da je jasno da je ova igra trebala da se igra sa drugima, bilo lokalno ili online. Učestala velika rulјa neprijatelјa i lukav boss-evi mogu da budu teški za jednog igrača, osim ako niste dovolјno vešti u dungeon crawlers. Nažalost, za sada ste ograničeni samo na online prijatelјe i ne možete da mešate lokalni ko-op i on-line zajedno. Programeri rade na dodavanju cross play igre, ali definitivno je loš udarac biti toliko ograničen u igri koja je najbolјa – i jasno dizajnirana da se igra – sa drugima.

Minecraft brend je masivan, i stvaranje dungeon crawlera sa svim poznatim likovima i arhitekturom ima apsolutnu smisla. Uvek će biti teško udovolјiti svim uzrastima i sposobnostima u ovom žanru, ali osećamo da su se odlično snašli. Nedostatak ko-op-a i onlajn igranja sa igračima van vaše liste prijatelјa je, bar za sada, velika sramota jer je očigledno da je u najbolјem redu kada se udružite sa nekoliko igrača. Gamepass bi trebao ovo da učini mnogo manjim problemom, ali još uvek nije idealno. Međutim, ovo je još uvek zabavni dungeon crawler koji će vas držati zabavlјenima.
Dobro:

  • Lako preuzimanje i upravlјanje kontrolama
  • Svi Minecraft elementi su prijatni
  • Ovo je zabavno igrati sa vašim prijatelјima

Loše:

  • U početnom izdanju nema mnogo nivoa
  • Ne dozvolјavanje jednostavnog režima za decu izgleda čudno
  • Internet funkcionalnost treba pobolјšati

Minecraft Dungeons was last modified: 25 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Minecraft Dungeons appeared first on ITNetwork.

Original Article