Might and Magic: Chess Royale

0
256

Dobar način za napredovanje u zabavi je praćenje trendova. To je vrlo očigledno u svetu video igara, posebno kada je u pitanju nedavni trend battle royale igara, koje uzimaju veliki broj igrača, obično oko stotinu, i teraju ih da se bore dok ne ostane jedna osoba da stoji. Žanr battle royale neprestano je i neumolјivo porastao u popularnosti tokom 2010-ih, prelazeći od modova do popularnih igara poput Minecraft-a i do monumentalnih samostalnih igara poput PlayerUnknown’s Battlegrounds i Fortnite-a. Sada Ubisoft pokušava da spinuje žanr kombinujući ga sa još jednim nedavnim fenomenom u multiplayer igrama: auto battler-om. Might & Magic: Chess Royale je hibrid dva najveća trena u igrama za više igrača, i iako nijedan od njih možda i nije najbolјi, to je još uvek pristojno zabavno iskustvo za više igrača.

Might & Magic: Chess Royale vas spušta u arenu sa još 99 igrača i nasumično vam postavlјa protivnika za duel. Vas dvoje imate oko trideset sekundi da regrutujete podanike i smestite ih na bojno polјe. Kada istekne vreme, podanici idu prsa u prsa i bore se dok se jedna vojska ne iskoreni. Igrači nemaju apsolutno nikakvu kontrolu nad tim borbama; Jednom kada odaberete vaše borce i postavite ih kako želite, sve što preostaje je da vidite kako to izgleda.

Chess Royale koristi ustalјeni sistem napredovanja da bi mečevi bili zanimlјiviji kako igra traje. U prvom meču na teren možete da postavite samo dva podanika, a prodavnica u kojoj kupujete borce imaće zalihe samo sa najnižim nivoom, najosnovnijim vojnicima. Kako mečevi napreduju i što više igrača bude iskorenjeno, preživeli će rasti u snazi. Kako steknete nivo, moći ćete da primenite više podanika odjednom, a moćniji podanici će početi da se pojavlјuju u radnji. Ako kupite tri iste jedinice, spojiće se u još snažniju, što otvara neke intrigantne odluke koje ćete doneti kako pobolјšavate vašu vojsku; da li diverzifikujete vaše snage ili udvostručujete jednu korisnu jedinicu u nadi da ćete dobiti dovolјno za spajanje? Osvežavanje prodavnice košta jedan zlatnik i videćete potpuno novi spisak stvorenja, koji nudi još jedan sloj strategije. Možete čak da potrošite novac za kupovinu iskustva, što će povećati vaš nivo i potencijalno vam dozvoliti da ispustite više jedinica na teren i nadmašite vašeg protivnika.

Chess RoyaleIgru započinjete sa 3 poena zdravlja, i sa izuzetkom prvog kruga, vi gubite jedno zdravlјe kad god izgubite meč. Kada vam ponestane zdravlјa, umirete i uklanjate se iz toka. Nakon smrti prvog igrača, čarolije se otklјučavaju za sve koji ostanu. Postoje tri nivoa čarolija i dva su dostupna u svakom sloju i pružaju pasivne efekte koji mogu da utiču na plimu bitke. To bi mogli da budu direktni efekti, poput tuširanja neprijatelјske vojske strelama svakih par sekundi, ili nejasnijih, poput stvaranja vaših podanika malo jačim ako nadmaše drugu vojsku. To je još jedna održiva opcija koju treba uzeti u obzir kada se pitate kako da trošite vaše zlato.

Chess RoyaleOvo je najveći žreb u Chess Royale-u; smišlјate kako da svoje ograničene fondove pretvorite u najbolјu moguću armiju sa najvećom šansom da savladate vašeg protivnika. Igra čini dobar posao nudeći vam mnoštvo opcija i različitih strategija za dalјe, ali vam daje vrlo malo vremena za sređivanje vaše strategije. Budući da se u stvari borba sa protivnikom nastavlјa bez ikakvog doprinosa, ograničenje vremena je najveći izvor izazova u igri. Ovo može da bude neodolјivo, posebno za novog igrača da pokuša da žonglira sa toliko mnogo izbora i opcija u tako malom prozoru. Ovo može da bude uzbudlјivo kada se suočite sa igrom, ali tutorijal malo objašnjava zamršenost i podstiče vas u akciju igre vrlo brzo. Ipak, krivulјa učenja je prilično izdašna i nije potrebno dugo da se pokupe osnove.

GamePlayZa igru napravlјenu za mobilno izdanje, Chess Royale izgleda prilično dobro, barem na PC-u. Likovi modela raznih ratnika i čudovišta koje možete da regrutujete zanimlјivi su za gledanje i prilično dobro prikazani. Ubisoft je uradio dobar posao tako što je stvorio stvorenja lako prepoznatljiva na prvi pogled, čak i u haosu bojnog polјa. Takođe je prilično lako da se odredi nivoe snage na osnovu toga kako svaki lik izgleda moćno u poređenju sy ostalima, što može da pomogne u donošenju brzih odluka u pogledu smeštaja trupa. Ovo i dalјe može da bude kockanje, i ako neko ima vremena uvek je vredno da se proveri statistika.

Vaše uživanje u Might & Magic: Chess Royale će više zavisiti od toga da li ste lјubitelј automatskog borca, nego ako ste lјubitelј battle royale-a. Manje je istinsko mešanje žanrova i više auto-borac postavlјen u battle royale-u. Ali to je savršeno u redu auto battler, dobar način za fleksibilnost vaših strateških rezova i lepa brza diverzija kada nemate šta bolјe da uradite; čitave igre za 100 lјudi mogu da prođu za deset minuta ili tako nešto. Ako vas zanima žanr koji popu oluje uzima strateški multiplayer, postoje gori načini da uđete u njega nego ako isprobate Might & Magic: Chess Royale.

Might and Magic: Chess Royale was last modified: 17 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Might and Magic: Chess Royale appeared first on ITNetwork.

Original Article