Microsoftovi računi sad bez passworda

0
228

Microsoft od sada omogućuje uklanjanje lozinki iz Microsoft računa s ciljem da nas uvede u "passwordless" budućnost. Počevši od danas, Microsoft će korisnike obavještavati da se mogu ulogirati u Microsoft račune korištenjem Microsoft Authenticator aplikacije, Windows Hello, sigurnosnog ključa ili SMS/email verifikacijskog koda umjesto lozinke.

Nova opcija dolazi nekoliko mjeseci nakon što je Microsoft sličnu autentifikaciju počeo omogućivati komercijalnim korisnicima kako bi ljudima olakšao rad od kuće.

Ekipa iz Redmonda već nekoliko godina radi na sustavu logiranja bez passworda, a pandemija im je malo ubrzala stvar.

Uklanjanje passworda je jednostavna stvar. Sve što trebate je da imate instaliranu Microsoft Authenticator mobilnu aplikaciju koju trebate povezati s vašim osobnim Microsoft Accountom. Kada to učinite, možete posjetiti adresu account.microsoft.com i odabrati napredne (advanced) sigurnosne opcije te potom omogućiti "passwordless" račune u tradicionalnoj "security" sekciji.

Potom odobrite promjenu u aplikaciji i postat ćete "password free". Te promjene možete uvijek vratiti na staro, odnosno vratiti password ako vam se ovaj način logiranja ne dopadne.

Original Article