Microsoftovi predsednik brani minimum od 13 godina za Bing Chat AI tool

0
78
microsoftovi-predsednik-brani-minimum-od-13-godina-za-bing-chat-ai-tool

Summary

Tokom saslušanja pododbora za pravosuđe Senata o regulaciji veštačke inteligencije (AI), predsednik kompanije Microsoft, Brad Smith, suočio se sa teškim pitanjima senatora Džoša Holija u vezi sa minimalnim uzrastom za korišćenje njihovog AI alata Bing Chat. Holi izrazio je zabrinutost […]

Microsoftovi predsednik brani minimum od 13 godina za Bing Chat AI tool

Tokom saslušanja pododbora za pravosuđe Senata o regulaciji veštačke inteligencije (AI), predsednik kompanije Microsoft, Brad Smith, suočio se sa teškim pitanjima senatora Džoša Holija u vezi sa minimalnim uzrastom za korišćenje njihovog AI alata Bing Chat. Holi izrazio je zabrinutost zbog potencijalnog negativnog uticaja na decu i pozvao Microsoft da podigne minimalni uzrast iznad 13 godina.

Smith je branio trenutne smernice koje određuju minimalni uzrast, ističući edukativne benefite korišćenja četbota za učenike i druge situacije. Holi se pozvao na priču iz New York Times-a gde je čatbot navodno savetovao kolumnistu da prekine svoj brak. On je upitao o odgovarajućnosti izlaganja trinaestogodišnjaka takvim interakcijama.

Smith je argumentovao da Bing Chat i Microsoft kontinuirano unapređuju svoje AI sisteme na osnovu iskustava stvarnih korisnika. Međutim, Holi se nije složio, izražavajući zabrinutost zbog korišćenja dece kao „kunića za eksperimentisanje“ i povlačeći paralele sa pitanjima koja se odnose na društvene mreže i tinejdžere.

Saslušanje je održano paralelno sa drugim saslušanjem Odbora za trgovinu Senata o potrebi za transparentnošću u vezi sa AI. Samit na Kapitol Hilu, na kojem će učestvovati tehnološki lideri kao što su Elon Musk, Mark Zuckerberg i Bil Gejts, zakazan je za sledeći dan kako bi se adresirale zabrinutosti u vezi s AI.

Dok je Smith branio edukativnu svrhu Bing Chata, Holi je uporno zagovarao povećanje minimalnog uzrasta kako bi se zaštitila deca od mogućih štetnih posledica. Ova diskusija ističe nastavljene debate o odgovarajućoj upotrebi AI alata i odgovornosti tehnoloških kompanija za prioritet bezbednosti korisnika, posebno kada se radi o mlađim korisnicima.

Read More