Microsoftov patent otkriva nove detalje za neobjavljeni Keystone striming uređaj

0
47
microsoftov-patent-otkriva-nove-detalje-za-neobjavljeni-keystone-striming-uredjaj

Nedavno pronađeni patent bacio je svetlo na otkazani Microsoftov uređaj za streamovanje pod kodnim nazivom Keystone. Uređaj, prvobitno predstavljen 2021. godine, bio je dizajniran da omogući korisnicima da streamuju Xbox igre na televizore ili monitore bez potrebe za konzolom. Međutim, prema izveštajima, stavljen je na čekanje nakon što je Microsoft imao problema da troškove proizvodnje smanji na nivo koji bi bio logičan.

Patent (preko Windows Centrala) podnet je u junu 2022. i pruža uvid u to kako je Microsoft zamislio taj gedžet. Opisan kao kvadrat sa kružnim oblikom na vrhu, sličan kružnom otvoru za provetravanje na Xbox Series S, uređaj je imao dugme za paljenje Xboxa i USB-A konektor na prednjoj ploči, kako je prikazano na fotografiji koju je podelio Phil Spencer.

Zadnja ploča bila je opremljena HDMI, ethernet i power konektorima, dok je desna strana uključivala ono što je ličilo na dugme za povezivanje kontrolera. Dodatno, na dnu je bila kružna ploča, slična onoj koja se koristi kod konzole Xbox Series X.

U ranijem intervjuu krajem 2022. godine, Phil Spencer je objasnio da je razvoj za Keystone bio deprioritizovan zbog izazova povezanih sa proizvodnjom uređaja po prihvatljivoj ceni. Iako je uređaj dobro funkcionisao, cena je bila previše visoka za Spencera, koji je ciljao na prodajnu cenu između 99 i 129 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More