Microsoft želi da Bethesda igre budu prve ili najbolje na Xbox sistemima

0
78

Microsoft je na iznenađenje mnogih u industriji igara kupio kompaniju ZeniMax Media zajedno sa svim Bethesda igrama i franšizama. Za tu kupovinu je utrošeno 7,5 milijardi dolara, a taj novac će Microsoft lako vratiti zahvaljujući bogatom asortimanu nadolazećih igara koji čine Starfield, The Elder Scrolls 6, novi Wolfenstein i slične.

Politika kompanije nije agresivna, i Bethesda igre neće naprasno biti povučene sa Playstation i Nintendo sistema. To znači da Microsoft verovatno neće načiniti Elder Scrolls 6 trajnom Xbox ekskluzivom, ali će na konzolama ove kompanije igrači moraju imati neku prednost kada se radi o Bethesda igrama.

Vođa finansijskog odeljka Xbox brenda, Tim Stjuart, otkrio je da kompanije želi da Bethesda igre budu “prve ili najbolje” na Xbox konzolama, odnosno da se na Majkrosoftovom hardveru prikažu u najboljem svetlu u odnosu na ostale konzole.

To znači da bi nadolazeće igre developera Bethesda mogle biti vremenske eksluzive za Xbox Series konzole na 6 meseci ili godinu dana i onda bi se kasnije pojavile za Playstation 5 i ostale konzole.

Naravno, Microsoft ne izmišlja ništa novo, pošto sličnu, ali i dosta agresivniju taktiku vodi Sony sa Playstation brendom i potpunim ekskluzivama. Prema ovome američka kompanija će svoje igre ponuditi i na suparničkim sistemima, a spremnost na to je već pokazala objavom da će ispoštovati period PS5 ekskluzivnosti za Deathloop i Ghostwire: Tokyo.

The post Microsoft želi da Bethesda igre budu prve ili najbolje na Xbox sistemima appeared first on PLAY!.

Original Article