Microsoft ugasio Game Pass trial u susret izlasku Starfield

0
57
microsoft-ugasio-game-pass-trial-u-susret-izlasku-starfield

Ranije ove godine, Microsoft je zvanično okončao svoju ponudu besplatnog probnog perioda od $1/£1 za nove pretplatnike na Xbox Game Pass. Ponuda se ubrzo vratila, ali je nedavno ponovo prilagođena, skraćujući probni period na dve nedelje. Sada, samo nekoliko dana pre lansiranja Starfielda, ponuda za probni period je ponovo uklonjena.

Kada je Microsoft prvi put okončao probni period od $1 za Game Pass, izjavio je da će u budućnosti procenjivati nove promocije. Ponuda je ponovo uvedena ovog leta i pre nekoliko nedelja je ponovo prilagođena kako bi se probni period smanjio sa punog meseca na dve nedelje. Sada, kako je primetio Eurogamer, Microsoft je uklonio opciju za probni period sa stranice za prijavu na Game Pass.

Sve ove promene su stigle neposredno pre lansiranja Starfield. Oni sa članstvom u Game Pass mogu platiti 34.99$ da nadograde na premium izdanje i dobiju pet dana ranijeg pristupa (1. septembar) ili igraju standardnu verziju igre pri izlasku. S obzirom na to da Microsoft želi da maksimizira potencijal zarade od Starfielda, lako je videti zašto bi Microsoft mogao želeti da pauzira ponudu za probni period oko lansiranja igre.

U budućnosti, mislim da možemo očekivati da će se Microsoftova ponuda za probni period pojavljivati periodično, u mesecima koji prethode lansiranjima first party igara, sa pauzom koja se odvija oko vremena velikog lansiranja. Ne znamo hoće li ponuda za probni period biti vraćena na vreme za datum izlaska Forza Motorsport u oktobru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More