Microsoft ubija Edge i radi novi browser

Vjerojatno se svi sjećate kakav je hype stvorio Microsoft kada je svojevremeno najavio novi "revolucionarni" Edge internetski preglednik kojim je zamijenio Internet Explorer u novim Windowsima 10. Gotovo da nema niti jednog korisnika PC računala kojeg nije zanimalo što je to Edge, pa smo ga svi isprobali, ali je malo tko ostao na njemu.

Autor ovog teksta i sam je pokušavao koristiti Edge u nekoliko navrata, nastojeći mu iznova pružati priliku, no na kraju je ostao vjeran Chromeu, iako je imao i nekoliko izleta u Firefox i Operu. Mogli bismo se okladiti da je slična situacija pratila i mnoge druge korisnike, jer usprkos neospornim inovacijama i simpatičnom dizajnu, Edge nije mogao ponuditi sve ono na što su navikli. Microsoft je sa svoje strane također nastojao udobrovoljiti korisnike pa je Edge podržavao sve više Chrome ekstenzija, no ni to nije uspjelo Googleu ukrasti iole značajniji broj korisnika.

Prema pisanju Windows Centrala koji se poziva na izvore iz Redmonda, Microsoft je sada napokon odlučio prestati s razvojem Edgea i baca se na razvoj novog browsera koji će se temeljiti na Chromiumu, odnosno bolje rečeno biti će više nekakav klon Chromea nego originalni preglednik, iako će se ekipa iz Redmonda potruditi da mu daju svoj dizajnerski pečat i poneku vlastitu značajku.

Ukoliko je ova procurjela informacija istinita (nama djeluje vrlo uvjerljivo), mislimo da nam Edge neće nimalo nedostajati. A vama?

Original Article