Microsoft u pokušaju da uvede AI

0
51
microsoft-u-pokusaju-da-uvede-ai

Top50 Glas publike


PCPress.rs Image

Microsoft Corp je počeo da dodaje svoj nedavno nadograđeni pretraživač Bing svom Windows računarskom softveru, sa ciljem da stavi veštačku inteligenciju (AI) na dohvat ruke stotinama miliona ljudi.

PCPress.rs Image

Ažuriranje za Windows 11, najnovije Microsoftovo u nizu renoviranja proizvoda ovog meseca, pokazuje kako proizvođač softvera sa sedištem u Redmondu u Vašingtonu maršira napred u oblasti veštačke inteligencije, bez obzira na nedavno ispitivanje njegove tehnologije

Microsoftov operativni sistem će uključiti novi Bing u okvir za pretragu desktop računara, koji pomaže pola milijarde korisnika mesečno da se kreću kroz svoje datoteke i internet, saopštila je kompanija. Sam pretraživač je još uvek u režimu pregleda, dostupan za više od milion ljudi u 169 zemalja sa listom čekanja za druge, saopštio je Microsoft.

Kompanija je za Bing predstavila svog četbot-a koji pokreće veštačku inteligenciju jer ima za cilj da otme tržišni udeo od Alphabet Inc , Google-a, krećući se brže sa softverom za pretragu sličan ChatGPT-u.

Microsoft je prikupljao povratne informacije o novom Bingu pre šireg uvođenja. AI čet-bot ovog motora je navodno ispovedao ljubav ili pretio nekim testerima, što je navelo kompaniju da ograniči dugačka ćaskanja za koje je rekla da su „provocirala“ odgovore koje nije nameravala.

Pored novog Bing-a, Microsoft-ovo ažuriranje za Windows uključiće softver koji može da se poveže sa iPhone porukama i pozivima počevši od ograničenog skupa korisnika, saopštila je kompanija.

Izvor: Reuters

SBB


Tagovi: , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.