Microsoft tvrdi da Sony plaća kako se igre ne bi pojavile Xbox Game Pass

0
68

Pre nešto više od nedelju dana saznali smo zvanična mišljenja Sony, Ubisoft, WB, Riot i drugih kompanija u vezi sa Microsoftovom predloženom akvizicijom Activision Blizzarda. Sony je naravno imao mnogo toga da kaže i posebno je bio zabrinut zbog Microsoftovog sve većeg udela na tržištu pretplate sa Game Pass-om. Sada je Microsoft imao priliku da odgovori, prozivajući Sony da kupuje „prava za blokiranje“ kako bi neke igre isključio sa Xbox servisa.

U novom dokumentu dostavljenom brazilskoj vladi, koja trenutno vodi sopstvenu istragu o kupovini Activision Blizzarda, Microsoft odgovara na zabrinutost koju je Sony izneo u vezi sa potencijalnom ekskluzivnošću igara, Call of Duty i Game Pass. Jedna stvar koju Microsoft brzo ističe je da je konzolna ekskluzivnost u ​​srcu Soni-jevog poslovanja sa konzolama, čak i dotle da kaže da Soni plaća za „prava za blokiranje“ da bi određene naslove sprečio u konkurentskim uslugama pretplate kao što je Game Pass.

Microsoft takođe ponovo potvrđuje da nema planova da Call of Duty učini ekskluzivnim za Xbox i dodaje da to ne bi imalo finansijskog smisla, jer je to izuzetno uspešna multiplatformska franšiza. Microsoft tvrdi da bi stavljanje Call of Duty u ekskluzivu funkcionisalo samo ako bi Microsoft mogao da ubedi dovoljno gejmera da kupe Xbox ekosistem. Čini se da Microsoft ne misli da bi ekskluzivnost Call of Duty navela dovoljno ljudi da kupe Xbox umesto PlayStation konzole i da bi takav potez na kraju štetio profitabilnosti franšize.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Microsoft tvrdi da Sony plaća kako se igre ne bi pojavile Xbox Game Pass appeared first on PLAY!.

Original Article