Microsoft Teams je u potpunosti optimizovan za Mac računare sa M1 ili M2 čipovima

0
49

Microsoft je kreirao izvornu verziju svog Microsoft Teams klijenta za Mac računare sa M1 ili M2 čipovima. Softverski gigant je razvio izvornu Apple Silicon verziju Microsoft Teams-a koja bi trebalo da uključi prednosti performansi za korisnike Mac-a sa najnovijim M1 ili M2 čipovima, i biće dostupna u narednim mesecima.

PCPress.rs Image

„Za korisnike Mac-a ovo znači značajno povećanje performansi, obezbeđujući efikasno korišćenje resursa uređaja i optimizovano iskustvo Teams čak i kada koriste više monitora visoke rezolucije tokom poziva ili sastanaka“, kaže Anupam Pattnaik, član marketinga proizvoda Microsoft Teams-a.

Postojeća verzija Microsoft Teams-a radila je kao obična aplikacija koristeći Apple-ovu Rosetta 2 emulaciju, a izvorna podrška za Teams na Apple Silicon-u je bila veoma tražena funkcija. Iako će svi Mac korisnici Teams-a na kraju biti automatski nadograđeni na ovo novo ažuriranje aplikacije, uvođenje će se odvijati mesecima, a ne danima ili nedeljama.

„Opšte dostupna verzija matične aplikacije Teams na Mac-u sa Apple silikonom se postepeno uvodi kupcima u narednim mesecima“, objašnjava Pattnaik. Ako ne želite da čekate da ažuriranje dođe na vašu mašinu, beta verzija je dostupna već nekoliko meseci.

Izvorna verzija Microsoft Teams-a za Apple Silicon dolazi skoro dve godine nakon što je Microsoft objavio izvorne verzije programa Word, Exel, Outlook, PowerPoint i OneNote za M1 Mac računare.

Izvor: TheVerge

The post Microsoft Teams je u potpunosti optimizovan za Mac računare sa M1 ili M2 čipovima first appeared on PC Press.Original Article