Microsoft stiže na MWC 2017, ali bez Surface Phone-a

Većina korisnika veruje da Microsoft pokušava da izađe iz mobilnog poslovanja, ali je kompanija u više navrata ponovila svoje namere da poboljša Windows 10 Mobile platformu – sada izgleda da želi da predstavi svoje napore svima.

Softverski gigant će prisustvovati Svetskom mobilnom kongresu sledeće godine u Barseloni, a iako njihov program još uvek nije jasno definisan, to je jasan znak da Microsoft ne želi da bude izostavljen iz mobilnog tržišta. Sa druge strane, važno je naglasiti da su šanse da vidimo Surface Phone na MWC 2017 događaju gotovo ravne nuli, posebno iz razloga što uređaj nije još uvek spreman. Izvori upućeni u situaciju naglašavaju da će Surface Phone biti spreman tek za jesen sledeće godine, a nedavno smo mogli da čujemo da su Microsoft i Pegatron počeli probnu proizvodnju.

Sa druge strane, Microsoft će možda imati dosta toga da pokaže na predstojećem MWC 2017 događaju, posebno jer se datum poklapa sa ciljanim datumom objave Creators Update nadogradnje. Sledeća nadogradnja za Windows 10 bi mogla doneti značajne novitete i za mobilne uređaje, pa bi Microsoft mogao da iskoristi ovu priliku da uvede neka značajna poboljšanja.

Microsoft će takođe prisustvovati MWC-u kako bi diskutovao o Windowsu 10 na ARM čipovima.

Prvi korak ka Surface Phone: pogledajte kako pun Windows 10 radi na Snapdragonu 820

Izvor: Softpedia

Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 

 

Article source: http://www.benchmark.rs/vesti/microsoft_stize_na_mwc_2017_ali_bez_surface_phone-a-68840