Microsoft raznežio srca miliona Super Bowl reklamom

Na proleće prošle godine, kompanija Microsoft je pustila u prodaju njihov najnoviji Xbox kontroler, koji je bio veoma poseban trenutak u istoriji gejminga.

U pitanju je prvi kontroler specijalizovan za ljude sa posebnim potrebama, odnosno osobama koje su zbog fizičkih nedostaka u nemogućnosti da uživaju u igranju uz pomoć klasičnih kontrolera.

Kontroler je dizajniran tako da širokom spektru ljudim sa brojnim urođenim ili stečenim problemima omogući da što je jednostavnije moguće kontrolišu dešannja u igrama i učini im pristunim normalno uživanje u video-igrama.

Njegova cena je oko 100 dolara, i svakako nije mala, ali pozitivna je sama činjenica da je Microsoft uložio resurse u istraživanje i proizvodnju nečega što objektivno nije profitabilno, a veoma je značajno za živote mnogih ljudi.

Zbog ovoga su mnogi tada iskreno čestitali Microsoftu, a sada su naša srca još jednom osvojena fenomenalnom reklamom upravo za ovaj proizvod, za vreme Super Bowl odigravanja. Kako 30 sekundi reklame za vreme ovog događaja košta 5,25 miliona dolara, jasno je da je MS samo za emitovanje ove reklame platio skoro 21 milion dolara, novac koji im se svakako ni u ludilu neće vratiti od prodaje ovog kontrolera, ali ovime se ni nije tražio proft, već Microsfot ovime uradio dobar PR potez i još jednom stavio sebe u centar kao kompanija koja brine o svima.

Ipak, mi im uopšte ne zameramo na PR potezu, iskreno i zaslužuju, jer makar se i jedno dete bude iskreno radovalo igranju uz pomoć ovog kontrolera, oni su već time sebi zaslužili svaku pohvalu.

Uživajte u reklami i spremite maramice.

Original Article