Microsoft predstavio suggested actions za Windows 11

0
112

Najnovija Microsoftova verzija preview builda Windowsa 11 u "Dev kanalu" za Windows Insidere dolazi s podrškom za značajku koja se zove suggested actions (predložene radnje).

Korištenje značajke je vrlo jednostavno pa nakon što odaberete određeni sadržaj, Windows 11 vam može predložiti niz radnji koje se mogu izvesti brže.

Na primjer, kada odaberete telefonski broj (baš kao što odaberete bilo koji dio teksta u sustavu Windows), operativni sustav prikazuje mali skočni prozor za pokretanje poziva.

"Windows Insidersi mogu isprobati novu značajku u ovoj verziji za ubrzavanje svakodnevnih zadataka u sustavu Windows 11 putem inline predloženih radnji. Kada kopirate datum, vrijeme ili telefonski broj, Windows će predložiti radnje koje su relevantne za vas, kao što je stvaranje kalendarskih događaja ili telefoniranje pomoću vaših omiljenih aplikacija", objašnjava Microsoft.

"Prilikom kopiranja telefonskog broja, Windows će izbaciti "pop-up" okvir koji predlaže načine za pozivanje telefonskog broja pomoću Teamsa ili drugih instaliranih aplikacija koje nude funkcije poziva s click-to-dial značajkom. Prilikom kopiranja datuma i/ili vremena, Windows će izbaciti "pop-up" okvir koji predlaže stvaranje događaja pomoću podržanih aplikacija za kalendar. Nakon što korisnik odabere željene postavke, aplikacija se pokreće s odgovarajućom stranicom za izradu kalendarskog događaja s automatski popunjenim datumom i/ili vremenom."

Zasad još nije poznato kada bi se nova značajka mogla pojaviti svim korisnicima jer je očito da je Microsoft zasad samo testira.

Original Article