Microsoft potvrdio da planira da Call of Duty i Diablo igre dovede na Game Pass

0
39

Svi smo pretpostavili da će Activision Blizzard igre doći na Xbox Game Pass neko vreme nakon što Microsoft završi kupovinu kompanije. Danas je u odgovoru na pitanja oko ugovora, šef Xbox-a, Phil Spencer, potvrdio upravo to.

U dugačkom postu na blogu namenjenom da uveri regulatore, igrače i programere, Spenser je odgovorio na zabrinutost zbog Microsoftovog posedovanja franšiza kao što je Call of Duty, uporedivši seriju sa Minecraft-om i potvrdivši planove da se zadrži na više platformi. Međutim, Microsoft će dobiti svoju prednost u areni usluga pretplate, pošto je Spenser takođe potvrdio da će glavni naslovi Activision Blizzarda doći na Xbox Game Pass.

„Nameravamo da učinimo veoma omiljenu biblioteku igara Activision Blizzard-a – uključujući Overwatch, Diablo i Call of Duty – dostupnom u Game Pass-u i da proširimo te zajednice za igre“, piše Spenser. Zanimljivo je da World of Warcraft nije pomenut, tako da nismo sigurni da li će biti nekih velikih promena u načinu na koji se MMO postupa u budućnosti.

Dostupnost velikih franšiza kao što su Diablo i Call of Duty preko Xbox Game Pass-a bi dalo Microsoftovoj usluzi prednost u odnosu na konkurentske pretplate, što je nešto što bi regulatori poput CMA mogli uzeti u obzir prilikom procene kupovine na čekanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Microsoft potvrdio da planira da Call of Duty i Diablo igre dovede na Game Pass appeared first on PLAY!.

Original Article