Microsoft potpisao još jedan ugovor o saradnji sa cloud gaming platformom

0
53
microsoft-potpisao-jos-jedan-ugovor-o-saradnji-sa-cloud-gaming-platformom

CMA je možda odlučio da blokira Microsoftovu akviziciju Activision Blizzarda, ali Microsoft ne pokazuje znake odustajanja. Kompanija se već sprema da uloži žalbu na presudu, a u međuvremenu, još se uvek potpisuju 10-godišnji ugovori koji garantuju pristup velikim franšizama drugim provajderima cloud igara.

Microsoft nije uspeo da ubedi CMA da želi da razvije tržište igara u oblaku i da ga ne ometa u mesecima koji su prethodili ovonedeljnoj odluci. Međutim, kompanija i dalje potpisuje ugovore, što bi trebalo da doprinese njenoj privlačnosti u Velikoj Britaniji i da pomogne da pogura EU da odobri sporazum.

Najnoviji ugovor je potpisan sa NWare-om, španskim provajderom igara “u oblaku” koji korisnicima nudi skladištenje u oblaku i pristup serveru za strimovanje PC igara koje poseduju preko različitih lansera na skoro svaki uređaj.

Ako dogovor bude odobren, manji cloud provajderi kao što su NWare i Boosteroid, kao i velike kompanije poput Nvidia i EE, dobiće pristup first party Xbox naslovima i Activision Blizzard igrama poput Call of Duty.

Microsoft and European cloud gaming platform Nware have signed a 10-year agreement. Our statement here: pic.twitter.com/GWoSBg63P6

— Brad Smith (@BradSmi) April 28, 2023

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More