Microsoft otključava Copilot AI unutar Office za preduzeća 

0
78
microsoft-otkljucava-copilot-ai-unutar-office-za-preduzeca 

PC Press Studio

PCPress.rs Image

Microsoft otključava vrata svim preduzećima da dobiju pristup svojim Office funkcijama koje pokreće veštačka inteligencija. Microsoftov Copilot za Microsoft 365 pokrenut je u novembru, a poslovni korisnici moraju da se obavežu na najmanje 300 korisnika i podignu telefon da bi se našli na listi. To je bio dodatni minimalni trošak od 9.000 dolara za preduzeća, ali sada je Microsoftov pomoćnik koji pokreće AI generalno dostupan za sva velika i mala preduzeća bez minimalnog broja korisnika. 

PCPress.rs Image

„S obzirom na potražnju i interesovanje koje smo čuli od malih i srednjih preduzeća, uklanjamo taj minimum od 300 mesta“, kaže Divya Kumar, globalni šef marketinga za pretragu i veštačku inteligenciju u Microsoftu. „Dakle, sada preduzeća svih veličina mogu dobiti opciju od 30 dolara i omogućiti Copilot u Microsoft 365.“ 

Uklanjanje zahteva za kupovinu od 300 mesta je velika promena, ali Microsoft takođe uklanja potrebu za Microsoft 365 planovima, otvarajući Copilot unutar Office aplikacija za Office 365 E3 i E5 klijente. Pretplatnici Microsoft 365 Business Standard ili Business Premium takođe će moći da kupe Copilot za Microsoft 365 po ceni od 30 USD po korisniku mesečno. 

Copilot za Microsoft 365 i dalje zahteva visoku ulaznu cenu za sada, ali deluje kao tip lansiranja koji smo prvobitno očekivali. Novembarsko lansiranje je više ličilo na događaj u pretprodaji jer većina preduzeća nije mogla da to postigne na pravi način, a samo najveći poslovni korisnici mogli su da dobiju Copilot pristup. Microsoft obećava da će Copilot unutar Office aplikacija promeniti način na koji se dokumenti kreiraju i uređuju. Copilot, koji pokreće GPT-4 iz OpenAI, će sedeti uz Microsoft 365 aplikacije slično kao pomoćnik, pojavljujući se na bočnoj traci kao chatbot. Takođe će biti dostupan za pozivanje u inline, omogućavajući korisnicima da generišu tekst u dokumentima, kreiraju PowerPoint prezentacije na osnovu Word dokumenata ili čak pomažu u korišćenju funkcija kao što su zaokretne tabele u Excel-u. 

Copilot je takođe dostupan u timovima, idealno ako želite da rezimirate sastanak na koji nikada niste prisustvovali ili onaj na koji ste kasno stigli. Niti e-pošte u Outlook-u se takođe mogu sažeti, a Copilot može kreirati nacrte odgovora e-pošte sa različitim tonovima ili dužinama. Microsoft sada ima tri različite verzije Copilot-a. Postoji običan Copilot koji je besplatan i za potrošače i za preduzeća, koji je u suštini chatbot sličan ChatGPT-u. Zatim, tu je nova opcija Copilot Pro koja se danas pokreće za potrošače za 20 USD mesečno, nudeći Copilot funkcije koje pokreće veštačka inteligencija unutar Office aplikacija i drugde. Microsoft sada takođe nudi istu premium pretplatu sa više funkcija za preduzeća u obliku Copilot-a za Microsoft 365 po ceni od 30 USD po korisniku mesečno.  

Izvor: TheVerge

SBB


Tagovi: , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.