Microsoft omogućio deinstaliranje Edge i Bing browsera na Windows 11

0
73
microsoft-omogucio-deinstaliranje-edge-i-bing-browsera-na-windows-11

Ikotek

PCPress.rs Image

Da bi se uskladila sa Zakonom o digitalnim tržištima (DMA) u Evropskom ekonomskom prostoru (EEP), Microsoft je napravio nekoliko promena u operativnom sistemu (OS).

PCPress.rs Image

Microsoft takođe objavljuje ažuriranje za Widgets Board 

Promene omogućavaju korisnicima da biraju između pružalaca usluga i deinstaliraju većinu ugrađenih aplikacija. Promene uključuju mogućnost deinstalacije Microsoft Edge veb browsera, kao i uklanjanje Bing-a iz prozora Windows pretrage, izveštava Windows Central.

Ovo se pridružuje rastućem spisku ugrađenih aplikacija koje korisnici mogu ukloniti. Jedine preostale sistemske aplikacije su File Explorer i Phone Link, koje se ne mogu deinstalirati. Pored toga, Microsoft objavljuje ažuriranje za Widgets Board koje će korisnicima omogućiti onemogućavanje Microsoft News i Ads feed-a, dok se i dalje zadržavaju vidžeti za one koji žele da ih koriste.

Kompanija opisuje ove promene kao specifične za računare sa Windows 11 u EEP, tako da nije jasno da li će korisnici van ovog regiona moći da ih koriste, navodi se u izveštaju. Ove promene će biti dostupne u pregledu na Windows 11 putem Insider Beta Channel-a u narednim nedeljama, pre nego što postanu opšte dostupne početkom naredne godine.

Microsoft tvrdi da će Windows 11 potpuno ispuniti uslove DMA do 6. marta 2024. godine. Mnoge od istih promena će do tada biti uvedene i u Windows 10. U međuvremenu, Microsoft je uveo novu funkciju teksta u govor sa mogućnostima vida, koja korisnicima omogućava kreiranje video zapisa govoračkog avatara pomoću unosa teksta i izgradnju interaktivnih botova u stvarnom vremenu obučenih korišćenjem ljudskih slika.

Izvor: Techlusive

SBB


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.