Microsoft napravio ekološki Xbox kontroler od reciklirane plastike

0
71
microsoft-napravio-ekoloski-xbox-kontroler-od-reciklirane-plastike

Dan planete Zemlje se približava i da bi obeležio tu priliku, Microsoft je lansirao specijalno izdanje bežičnog kontrolera napravljenog od reciklirane plastike. Kombinacija je recikliranih smola od prethodno oblikovanih komponenti sa nijansama Zemlje sa odstupanjima u dizajnu i teksturama, čineći da svaki Remix Special Edition kontroler izgleda i oseća se jedinstvenim.

Regrind je proces pretvaranja nekorišćenih delova Xbox One kontrolera u materijal koji se može koristiti na novim kontrolerima bez smanjenja njihove izdržljivosti i performansi. Reciklirani materijali kao što su poklopci farova za automobile, plastični sudovi za vodu i CD-ovi se koriste za pravljenje recikliranih smola koje se koriste nakon upotrebe. Koristeći ove materijale i Xbox punjive baterije, kompanija se nada da će koristiti manje nove plastike i smanjiti otpad.

Microsoft se inspirisao prirodnim pejzažima i svetom oko nas da napravi novi Remix Special Edition kontroler. D-pad i prednje kućište podsećaju na lišajeve koji rastu u severozapadnoj šumi Pacifika. Uzorak topografske teksture na branicima, okidačima i bočnim ručkama ukazuje na promenljivi pejzaž zemlje.

Kao što je gore pomenuto, kontroler takođe dolazi sa punjivom baterijom kako bi se izbeglo korišćenje baterija za jednokratnu upotrebu. Paket uključuje USB-C kabl koji se može koristiti za punjenje baterije ili direktno povezivanje kontrolera sa sistemom. Potpuno punjenje baterije može potrajati do 4 sata, ali može trajati do 30 sati. Xbox Wireless Controller – Remix Special izrdanje može se naručiti u pretprodaji za 84,99 EUR MSRP bilo gde u svetu, a biće dostupan od 18. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More