Microsoft kreira nove borbene naočare za američku vojsku

0
40
microsoft-kreira-nove-borbene-naocare-za-americku-vojsku

Mikroprinc


PCPress.rs Image

Nova verzija ima za cilj da reši probleme sa glavoboljom, naprezanjem očiju i mučninom koji su imali vojnici prilikom testiranja.

PCPress.rs Image

40 miliona dolara za razvoj novue verzije

Američka vlada navodno nabavlja još više AR borbenih naočara zasnovanih na HoloLens-u od Microsoft-a nakon što je otkrila da trenutna verzija ima neke nedostatke koje treba otkloniti. Zapravo, umesto da naruči više od trenutnog modela, vlada je odobrila 40 miliona dolara Microsoft-u da razvije novu verziju.

Razvoj novih borbenih naočara zasnivaće se rezultatima testiranja od prošle godine. Tada je 70 vojnika nosilo trenutnu verziju tokom tri 72-časovna scenarija koji simuliraju uslove borbe. Rezultati su pokazali da su vojnici patili od „glavobolje, naprezanja očiju i mučnine“ kao i da je sistem imao previše „kvarova osnovnih funkcija“.

Američka vojska je prvobitno tražila 400 miliona dolara za kupovinu do 6.900 pari naočara kao deo vladinog finansiranje od 1,75 biliona dolara. Umesto toga, Kongres je odobrio 40 miliona dolara za razvoj nove verzije. Vojska je već dala Microsoft-u 125 miliona dolara za kreiranje izmenjenog modela. Međutim, novi planovi podrazumevaju investicije do 21,9 milijardi dolara u narednoj deceniji za čak 121.000 uređaja.

Ugovor Ministarstva odbrane značajno je povećao Microsoft-ovu sposobnost da profitira od svog AR uređaja. Pre nego što je sarađivala sa Ministarstvom odbrane, kompanija je plasirala slušalice za proizvodnju, obuku i druge industrijske svrhe.

Iako je Microsoft nagovestio eventualnu potrošačku verziju HoloLensa, kompanija još uvek nije objavila nikakve detalje.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi: , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.